Jön az androidos appok archiválása

Jön az androidos appok archiválása

2022. március 11. 14:41, Péntek
Az elsődleges cél a helymegtakarítás, viszont a gyors visszaállítás is fontos szempont.

A napokban számoltunk be arról, hogy egyes készülékeken elérhetővé vált az Android 12L, amely már kifejezetten a nagyobb kijelzőre készült. A Google ezt gyorsan követte egy friss bejelentéssel, amely szerint hamarosan befut egy újabb funkció, amelynek révén elérhetővé válik az alkalmazások gyors és kényelmes archiválása.

A cég hivatalos fejlesztői blogjában tették közzé a bejegyzést, amelyben közlik velünk az eddig ismert részleteket. Eszerint az elsődleges cél a belső tárolók jobb kihasználása, vagyis a helymegtakarítás, amit magával az archiválással valósíthatnánk meg, hiszen ennek köszönhetően az egyes alkalmazások által igényelt tárhely akár 60 százalékkal lenne csökkenthető. Személyes adatainkat természetesen nem érintené a lépés, itt mindössze arról van szó, hogy egy új, úgynevezett archivált APK-t hoznánk létre, amelyet ugyanolyan gyorsan és kényelmesen állíthatnánk vissza, aktuális igényeink szerint.

A Google maga abban bízik, hogy a funkció mind a fejlesztők, mind pedig a felhasználók számára nagyon hasznos lesz. Előbbiek már most kipróbálhatják azt, számukra nyilván az appok eltávolításának ritkulása jöhet jól, hiszen az archiválással (és a gyors visszaállítás lehetőségével) számos felhasználó meggondolja majd az eltávolítást, míg a vásárlók a kényelem említett növelése révén járhatnak jobban, mivel a meglévő adatok elvesztése nélkül nyerhetik vissza a tárhely egy részét, amennyiben erre szükségük van. Nyilván azok körében, akik a legújabb, méretes tárolót kínáló készülékekkel rendelkeznek, erre nem igazán lesz igény, viszont a vékonyabb pénztárcával rendelkezők profitálhatnak a változtatásból.

Azt még nem árulták el, hogy mikor jelenik meg az új funkció, erre viszont még az idei évben sort kerítenének.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások