Szabadkozik a Samsung a lassítások miatt

Szabadkozik a Samsung a lassítások miatt

2022. március 21. 10:28, Hétfő
Az érintett alkalmazások köre jóval szűkebb, viszont a gyakorlatnak nem vetnek teljesen véget.

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy a külsős jelentések alapján népszerű appokat lassít be a dél-koreai gyártó, többek között friss csúcskategóriás okostelefonjain, amit később a cég is megerősített. A most megrendezett konferencián elnézést kértek, tisztáztak néhány félreértést, ám arról nincs szó, hogy a lassítások teljesen eltűnnek.

Ahogy arról mi is írtunk, a Samsung által több eltérő készüléken alkalmazott Game Optimizing Service (GOS) pontos feladatáról és annak hatásairól van szó, amely számos felhasználó részéről váltott ki negatív visszhangot. Kiderült ugyanis, hogy miközben a népszerű játékokat szándékosan belassítják (limitálják), a különböző benchmarkokat ez nem érinti, vagyis komoly különbséget látunk a mérések, valamint a mindennapi használat során tapasztalt sebesség között. Olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint összesen több mint 10 ezer alkalmazás érintett, a Samsung által most megrendezett befektetői konferencián viszont elmondták, hogy ez pusztán félreértés, mindössze annyi történik ugyanis, hogy nagyjából 10 ezer app adatai alapján döntik el, hogy mely játékokat korlátozzák.

A Samsung alelnöke ezzel egy időben bocsánatot kért a felhasználóktól, magyarázata szerint nem vették kellő mértékben figyelembe a vásárlók igényeit. A gyártó emellett egy részletes FAQ-oldalt is elérhetővé tett, miután a számukra belföldi piacon az illetékes hatósághoz is befutottak az ezzel kapcsolatos kérelmek, ebben pedig részletes információkat találunk a GOS pontos feladatáról és annak működéséről. Azt időközben külsős források is visszaigazolták, hogy a 10 ezer appra vonatkozó kitétel helytálló, azt már korábban közölték, hogy további frissítések révén módosul majd a szolgáltatás, viszont arról nincs szó, hogy teljesen eltűnne a belassítás gyakorlata.

A Samsung vezetőinek elmondása szerint erre a prémium készülékek túlmelegedésének elkerülése, valamint a konzisztens, állandó teljesítmény biztosítása érdekében van szükség, ez belátható időn belül nem fog megváltozni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások