Összezavarta a rendőröket a Cruise autonóm autója

Összezavarta a rendőröket a Cruise autonóm autója

2022. április 12. 18:11, Kedd
A jármű gyakorlatilag megszökött a közúti ellenőrzéskor.

A General Motors leányvállalatának számító Cruise február óta kínál robottaxi-utakat San Francisco területén. Április elejéig nem is volt semmilyen probléma, most viszont történt egy nem mindennapi eset, amelyet Seth Weintraub publikált. A rögzített felvételen az látható, hogy a Cruise egyik Chevy Bolt robottaxiját egy kereszteződés előtt a piros lámpánál megállítják a rendőrök. A gépkocsi először meg is állt, a hatóság emberei pedig egy kis idő múlva visszatértek a járőrautójukhoz.

A Cruise járműve ezt az időpontot használta ki a "szökésre", 50-100 métert haladt, majd a kereszteződésen való áthaladás után a túloldalon megállt. A dolog láthatóan meglepte a rendőröket, akik nem igazán tudták, hogy hogyan is reagáljanak. Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért állították meg a gépkocsit, de úgy tűnik, hogy azért, mert nem világítottak az első lámpái.


A gyártó azt közölte, hogy az autonóm autó elkerülte a rendőrség gépkocsiját, majd az első biztonságos helyen megállt a közúti ellenőrzéshez. Az egyik rendőr felvette a kapcsolatot a Cruise munkatársaival és az esetről végül nem történt semmilyen feljegyzés. A vállalat hangsúlyozta, hogy szorosan együttműködik a helyi rendőrséggel annak tisztázására, hogy miként kellene kezelni az autonóm járműveit és azoknak van is egy különleges telefonszámuk, amely az ilyen esetekben felhívható.

Amint kiderült, ez lehetett az első eset, amikor az amerikai rendőrök egy biztonsági vezető nélkül önállóan közlekedő autót ellenőrizni akartak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások