Indul a Ryzen 7000 gyártása

Indul a Ryzen 7000 gyártása

2022. április 14. 09:48, Csütörtök
A tervezettnél korábban kerül erre sor, eközben egy olcsó GPU is bemutatkozik.

Az AMD jelenlegi kínálatával nincsenek különösebb gondok, legutóbb ismét arról számolhattunk be, hogy újabb chipek vannak érkezőben. A cég háza táján most két további hír jelent meg, ezekben mind a processzorok, mind pedig a grafikus vezérlők területének friss fejleményeit is megismerhetjük.

A kiszivárogtatóként meglehetősen jól ismert Greymon55 jelezte a napokban egy újabb Twitter-bejegyzésben, hogy a Ryzen 7000 sorozatgyártása a korábbi hírekkel ellentétben nem májusban, hanem még ebben a hónapban elindulhat. Ez arra utal, hogy nagyon jól alakul a menetrend, a tervezettnél korábban eljutnak ebbe a fázisba, ami viszont azt is lehetővé teheti, hogy már szeptemberben sort kerítsenek a hivatalos megjelenésre, vagyis a Zen 4 architektúra képviselői a harmadik negyedév vége előtt elrajtolhatnak. Az eddig megjelent információk alapján a magok száma nagyjából változatlan marad, viszont az egyes magok teljesítménye jelentős mértékben növekedhet a jelenlegi generációhoz képest.

Az AMD – az Intelhez hasonlóan – nemcsak a puszta erő, hanem a további funkciók és az újabb, manapság divatos eljárások jobb támogatásával is igyekszik nagyobb népszerűségre tenni. Ez utóbbiak közé tartozik a gépi tanulás és az AI, amin többek között a házon belül kialakított Instinct MI250X hivatott javítani, bár az még nem világos, hogy ez az érdekes egység a központi processzorokban, a grafikus vezérlőkben, avagy egyszerre mindkét vonalon talál-e majd otthonra. A Zen 4 amúgy elsőként tenné elérhetővé az integrált grafikus vezérlőket a mainstream asztali processzorokban, legalábbis egyes külsős hírek korábban erről szóltak.

A cég eközben egy újabb olcsó GPU-t is bemutatott, amely a Radeon RX 6400 néven már több forgalmazó hivatalos oldalán felbukkant. Ez a számozás alapján a 6500 XT némileg lebutított változataként jelenik meg, alacsonyabb áron.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások