A Canon felújítja Ixy digitális kamera sorozatát

A Canon felújítja Ixy digitális kamera sorozatát

2001. március 17. 00:54, Szombat
[IDG] A Canon Inc. a napokban közölte, hogy a cég különféle felújításokat vitt véghez az igen nagy népszerűségnek örvendő Ixy (az USA-ban Elph, Európában Ixus) digitális kamera felépítésében, amely így javított zoom és mozgókép felvételi funkciókat kapott.


IXUS 300
Az új kamera megjelenése kevesebb, mint egy hónappal követte a japán rivális Kyrocera Corp. Finecam S3 kamerájának megjelenését, amely megingatta pozíciójában az addigi legkisebb, legkönnyebb és legigényesebb digitális fényképezőgépet, a Canon Ixy-t. A Canonnak a Kyrocera mellett újabban több, egyre erősödő konkurenciával is meg kell küzdenie, köztük olyan nevekkel is, mint például a Sony.

A Digital Ixy 300 a korábbi változat kétszeres nagyításához képest immár 3x-os optikai zoommal rendelkezik, de ez sajnos a méret és a súly növekedésével is járt. Bár az apró eszköz néhány millimétertes hízását csak kevesen fogják észrevenni, az új változat jelentősen nagyobb súlya sokoknak feltűnhet majd. Az eszköz a korábbi változat 190 g-járól 240 g-ra nőtt.

Az új Digital Ixy 300 a Powersgot G1 színszűrőjét kapta meg a régi CYMK szűrő helyett, így javult az eszköz színhűsége. Az Ixy 300 ezenkívül javított zajcsökkentővel is fel lett szerelve, az eddiginél tisztább kép előállítása végett. A mozgókép-felvételi funkció, amely egyre népszerűbb a digitális fényképezők körében, lehetőséget ad rövid, és nem túl jó minőségű videófelvételek készítésére.
Az Ixy számos specifikációja változatlan maradt, mint például a 2,11 millió pixeles CCD érzékelő, és a 3,8 colos TFT-LCD kijelző.

Az új Ixy kamera kiadásával egyidőben a Canon egy szintén új, hordozható fotónyomtatót is piacra dobott. A Card Photo Printer CP-10 közvetlenül kapcsolódik az Ixy-hez és más új Canon kamerákhoz, és PC felhasználása nélkül is lehetővé teszi a képek kinyomtatását. A nyomtatás minősége nem túlzottan jó, egy bankkártya méretű lapra 256 színben és 300 dpi felbontással lehet nyomtatni. A nyomtatás 56 másodpercet vesz igénybe.

Az új Ixy áprilistól lesz kapható Japánban 695 dolláros áron, Európában és az USA-ban pedig májusban jelenik meg, akárcsak az új hordozható nyomtató.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások