Kiszivárgott az Intel grafikus kártyáinak listája

Kiszivárgott az Intel grafikus kártyáinak listája

2022. július 22. 14:57, Péntek
A teljes család felbukkan egy friss anyagban, a várható árakkal együtt.

Az Intel Arc névre keresztelt, házon belül fejlesztett grafikus vezérlőiről az elmúlt hetekben számos alkalommal írtunk, legutóbb például az vált nyilvánvalóvá, hogy ezek a cég saját chipjeit szeretik. Most a teljes (állítólagos) család összeállítása bukkant fel egy új anyagban, amelyben a várható árakat is megtekinthetjük.

A napokban közzétett beszámolóban több eltérő változatot látunk, ezek többnyire a korábbi kiszivárogtatásokban és hivatalos előzetesekben is megemlített típusok, viszont két másik példány is felbukkan a dokumentumban. Mindenképpen érdekes, hogy az abszolút legerősebb A770 mellett az A750 is megjelenik itt, ezek ketten erednek tehát a riválisok felső-középkategóriás fejlesztéseinek nyomába, a jelek szerint 16, illetve 8 GB memóriával, 32 és 24 Xe-maggal 300 és 400 dollár közötti hivatalos áron. Alattuk az A580 helyezkedik el, amely már csak 16 magot és 6 GB memóriát kap, ez várhatóan 200 dollár feletti szinten jelenik majd meg.


A belépő szinten szintén két eltérő változatot látunk, a korábban oly sokszor emlegetett A380 mellett (amely eddig Kínában jelent meg, a sorozat első tagjaként) az A310 is felbukkan itt, ez a két vezérlő sorrendben 6 és 4 GB memóriát, 8 és 6 Xe-magot, valamint 128 és 96 végrehajtó egységet kap, áruk 150 dollár alatt lesz, a szerényebb példány azonban akár 100 dollár alatt maradhat. Ennyiből áll tehát egyelőre az első generációs család, meglátjuk, hogy mindez mennyiben válik majd be a később megjelenő hivatalos bejelentések révén.

Az Intel mérnökei eközben az A770 Limited Edition névre keresztelt típust, annak erejét is bemutatták, mégpedig néhány játékon belül, ami a fent beágyazott videóban megtekinthető.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások