Szavazás: van értelme tűzfal programokat telepíteni?

Szavazás: van értelme tűzfal programokat telepíteni?

2001. március 20. 00:23, Kedd
A tűzfalszoftverek manapság egyre fontosabb kellékei a rendszeres netezőknek, mivel nap mint nap hallhatunk híreket újabb és újabb trójai programokról, vírusokról, betörésekről. A személyes adataink védelme ezért mindennél fontosabb lett az online kommunikáció világában. Ehhez nyújthatnak hasznos segítséget a tűzfalprogramok. A szavazásunk azt volt hivatott kideríteni, hogy az olvasótáborunk miként vélekedik e speciális programcsoportról.

Íme az eredmény:
1. Hasznos dolog, mert anélkül bárki betörhet a gépemre - 71%
2. Szerintem az egész tűzfal mizéria csak egy jó üzleti fogás - 12%
3. Gőzöm sincs - 10%
4. Nincs értelme, mert a gépem így is biztonságos - 7%

A szavazásból egyértelművé vált, hogy a szavazók hatalmas hányada fontos dolognak tartja a tűzfalprogramokat. Mivel az utóbbi időben egyre-másra jelennek meg az új tűzfalprogramok, ezért érthető, hogy második helyen azon olvasók csoportja végzett akik szerint a tűzfal igazából "nagy hűhó semmiért", azaz csak egy újabb üzleti fogás. A bizonytalanok szintén hasonló nagyságú csoport lett. A felhasználók bizalmatlanságát az operációsrendszereik iránt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a "magabiztosak" tábora mindössze 7%-ot tett ki a szavazók között. Összesen 2409 szavazat érkezett.

Az új szavazásunk kevésbé komoly témát feszeget, habár ez is hasonlóan fontos kérdés. Tessék szavazni: melyik a kedvenc túrórudink?

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások