Vékonyabb PS5 van érkezőben

Vékonyabb PS5 van érkezőben

2022. november 10. 09:42, Csütörtök
Jövőre futhat be az újabb változat, amely az új chipnek köszönhetően lesz könnyebb és kisebb.

A Sony saját konzolos családja kapcsán az elmúlt hónapokban mi is beszámoltunk arról, hogy a tavaly bemutatott, némileg könnyebb változat után idén befutott a sorrendben harmadik, még könnyebb példány, amely egy kisebb chipet kapott. A japán gyártó a jelek szerint nem áll le, jövőre egy további típus megjelenése várható.

A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is egy külsős forrás számolt be a várható fejleményekről, egy jövő ősszel esedékes megjelenést vetítve előre. Az írásban arról olvashatunk, hogy ismét egy újabb chipen dolgoznak (nyilván a fontos partner, az AMD közreműködésével), ez pedig ezúttal is kisebb méretben futna be, hiszen az eredeti, még 7 nanométeren készülő RDNA 2 APU, valamint az annak idén először alkalmazott 6 nanométeres változata után már felmerül a még újabb gyártástechnológia alkalmazása. Ez már az 5 vagy 4 nanométeres csíkszélességre épülne, vagyis a friss chip még kisebb lenne, ezzel pedig a hűtés méretét és mérsékelni tudnák, ahogy ezt eddig már kétszer megtették.

A Sony soron következő lépése azonban némileg eltérő lenne, hiszen ezúttal a PS5 Slim piaci megjelenése merül fel komoly lehetőségként, bár ezzel kapcsolatban gyorsan megjegyzik, hogy a friss konzol valószínűleg nem ezt a nevet viseli majd. Jó eséllyel maradna az eredeti elnevezés, vagyis az új típus ismét egy szimpla frissítésként debütálna, ahogy azt eddig már kétszer is láthattuk, viszont a kisebb, vékonyabb kivitel révén még jobb esélyekkel venné fel a versenyt az Xbox Series X és S változatokkal.

Az új példány várhatóan a jövő év harmadik negyedében fut majd be, vagyis a debütálástól még csaknem egy teljes évre vagyunk.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások