Visszatér a Steamre a Ubisoft

Visszatér a Steamre a Ubisoft

2022. november 24. 13:50, Csütörtök
A kiadó jól ismert sorozatát teszi elérhetővé a platformon, hosszú szünetet zárva ezzel le.

A Ubisoft kapcsán nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy visszatér mobilra az Assassin's Creed, a cég tehát ismét megpróbálkozik a szegmensbe való betöréssel, a komolyabb szelet megszerzésével. Ezt most egy újabb jelentés követi a sorban, amely szerint a Steam is visszakerül a támogatott platformok közé.

A Valve saját portálján találjuk meg az Assassin's Creed Valhalla fontosabb részleteit felsoroló lapot, amely szerint december elején fut be a platformon a játék, amely ugyanazon a napon kapja meg sorrendben utolsó nagyobb frissítését, amely a várakozások szerint végleg lezárja Eivor történetét. A mostani lépés mindenképpen érdekes, a kiadó ugyanis hosszú évekkel ezelőtt vonult ki az online adatbázisból, és bár az Anno 1800 előrendelését annak idején lehetővé tették, a játékot magát végül mégis kivonták onnan, tartva magukat a házon belül elhatározott döntéshez. Ez utóbbi értelmében kizárólag a Ubisoft Connect, valamint az Epic Games Store kínálatában tették elérhetővé az egyes címeket, a jelek szerint azonban most lezárul a távolmaradás időszaka.

Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy egyelőre semmilyen hivatalos bejelentés nem látott napvilágot a Ubisoft PC-s szegmenssel kapcsolatos terveiről, így nem tudni, hogy a fenti lépést mindössze a korábban piacra dobott, azóta jól bevált címek esetében lépik-e meg, avagy a kínálatban hamarosan a további új fejlesztések, így például az Assassin's Creed, a Splinter Cell, valamint az Avatar termékcsalád újabb epizódjai is helyet kapnak-e majd. Ezzel kapcsolatban még várnunk kell a válaszra, bár a külsős források szerint először az Anno 1800, valamint a Roller Champions következik majd a sorban, legalábbis ami a Steam-debütálást illeti.

A nagyobb kiadók közül az EA 2019-ben tért vissza a népszerű platformra, az Activision-Blizzard pedig szintén hosszú szünet után szánta el magát a Call of Duty elérhetővé tételére, nagyon úgy tűnik tehát, hogy a Steamet nem igazán lehet megkerülni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások