Két hajlítható telefont mutatott be az Oppo

Két hajlítható telefont mutatott be az Oppo

2022. december 17. 00:26, Szombat
Ezek egyike könnyű kivitelével, a másik pedig apró méretével hívja fel magára a figyelmet.

A hajlítható okostelefonok kategóriájában belül nem is olyan rég írtunk arról, hogy ezen készülékekből belátható időn belül ötször több példány talál majd gazdára, az utolsóként látott példány pedig a Pixel Fold volt. Most az Oppo mutatott be egy érdekes párost, amely szerintük több szempontból egyedülálló.

A cég kínai oldalán már mindkét példány megtalálható, ezek közül az első az Oppo Find N2 nevet kapta meg. Ez tulajdonképpen a közvetlen előd friss változata, amely a Snapdragon 8+ Gen 1 chipre, egy 5,54 hüvelykes külső és egy 7,1 hüvelykes belső kijelzőre, egy picit nagyobb, 4520 mAh-s akkumulátorra, valamint 67 wattos gyorstöltésre épül. A zsanér ezúttal kisebb, ez a TÜV Rheinland minősítése szerint kétszer annyi, összesen 400 ezer hajlítást tűr el (normál körülmények között), miközben a készüléket akár 1,2 méteres magasságból is viszonylag nyugodtan elejthetjük – ez utóbbival nyilván nem nagyon érdemes kísérletezgetni.


A képkészítés terén egy hátoldali tripla-kamera bukkan fel, sorrendben 50, 48 és 32 megapixeles érzékelőkkel, míg az előlapon egy 32 megapixeles példány dolgozik. Ennél is fontosabb azonban a telefon könnyű jellege, a súly ugyanis mindössze 233 gramm, amivel még a Samsung Galaxy Z Fold 4 szintjét is sikerült meghaladniuk. A gyártó jól látható módon a kialakításra helyezi a hangsúlyt, a másik most bemutatott változat, az Oppo Find N2 Flip ugyanis már éppen ezen riválissal száll versenybe, a maga jóval kisebb méretével, 3,26 hüvelykes külső kijelzőjével, némileg nagyobb, 4300 mAh-s akkumulátorával, valamint a MediaTek Dimensity 9000+ chippel.

A pontos specifikációt megtaláljuk a fent hivatkozott lapokon, a fontosabb elemek közül még a memória mérete (12 és 16, illetve 8 és 16 GB), valamint a tároló kapacitása (mindkét típusnál 256 és 512 GB) érdemel említést. A hivatalos rajt az ünnepek alatt esedékes, legalábbis odaát, az árak 1150 és 860 dollárnak megfelelő összegtől indulnak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások