Nagy gyorsulást hoz magával a Galaxy S23

Nagy gyorsulást hoz magával a Galaxy S23

2022. december 31. 10:14, Szombat
A friss chip révén jóval erősebbek lesznek a telefonok, amire szükség lesz az S22 szereplése miatt.

A Samsung továbbra is vezeti az okostelefon-gyártók rangsorát, ebben többek között az olyan középkategóriás és szerényebb típusok segítik őket, mint amilyen az amúgy idén legnépszerűbbnek bizonyult Galaxy A12. Most egyszerre két hír futott be a cég háza tájáról, ezek egyike az érkezőben lévő sorozat jellemzőiről, a másik pedig a meglévő generáció teljesítményéről szól.

A napokban egy külsős, a Galaxy S23-széria részleteit több alkalommal ecsetelő forrás osztott meg további részleteket, ezúttal kifejezetten a nyers erőre vonatkozóan. Ebből megtudjuk, hogy a szintén friss Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chip révén a közvetlen elődhöz képest is jól érzékelhető lesz a gyorsulás, hiszen a CPU esetében 36, a GPU-nál pedig ennél is nagyobb, 48 százalékos előrelépésre számíthatunk. Helyesnek tűnik tehát a dél-koreai gyártó lépése, amelynek értelmében az Exynos-vonal elhagyásáról döntöttek, bár azt is érdemes megjegyezni, hogy a fenti számokat a chip kisebb túlhúzásával érik csak el, ami nem feltétlenül jó hír a vásárlóknak, hiszen ez idővel túlmelegedési problémákhoz vezethet – igaz, a Samsung ezt a hírek szerint újragondolt hűtéssel igyekszik megelőzni.

Egy másik, a cég számára hazai beszámolóban eközben arról olvashatunk, hogy a Galaxy S22, vagyis az idei generáció, nem szerepelt túl jól, hiszen ezen telefonok a tervezettnél 30 milliónál kevesebb példányban találtak csak gazdára. A hajlítható Galaxy Z Flip 4 a közvetlen elődhöz képest is rosszabbul teljesít, az amerikai, kanadai, japán és kínai piacon 10 százalékos részesedés alatt maradva, egyértelmű tehát, hogy a cégnek van min javítania, legalábbis a csúcskategóriában, ahol inkább az iPhone szerepel kiemelkedően jól.

A Galaxy S23-sorozat tagjai a tervek szerint február első napján mutatkoznak majd be, február 17-i hivatalos megjelenéssel. Az árak ugyanúgy 1199 dollárnál indulnak majd, mint ahogy azt utoljára láttuk, kérdéses viszont, hogy mindez mire lesz elég.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások