Idén is elmarad az E3 játékkiállítás

Idén is elmarad az E3 játékkiállítás

2023. április 1. 00:13, Szombat
Az egykoron szép napokat megélt Electronic Entertainment Exponak a koronavírus miatti korlátozások után a nagy kiadók távolmaradása tett be.

2019 óta most először lett volna személyesen megtartva a nagy nyári játékipari kiállítás, de olyan hatalmas játékcégek, mint a Nintendo, a Microsoft és a Ubisoft mind azt mondták, hogy nem vesznek részt az eseményen. Az E3 2023 június 13. és 16. között került volna megrendezésre a Los Angeles Convention Centerben, vegyesen iparági fókuszú napokkal és a nagyközönség számára nyitott napokkal. Az eseményt 2020-ban a COVID-19 járvány miatt törölték, és bár 2021-ben tartottak egy digitális változatot, 2022-ben ismét törölték az eseményt, hogy egy "újjáélesztett bemutatóra" összpontosítsanak, amely új mércét állítana fel a hibrid iparági események számára. Egy az alkalmazottaknak küldött e-mail szerint bár az E3 "továbbra is szeretett esemény és márka, a 2023-as esemény iránt egyszerűen nem volt akkora érdeklődés, hogy olyan módon hajtsák végre, amely megmutatná az iparágunk méretét, erejét és hatását".

Már a felkészülés során voltak aggasztó jelek, amelyek arra utaltak, hogy a show újjáélesztése nehézségekbe ütközhet. Már januárban felröppent a hír, hogy a Microsoft, a Nintendo és a Sony kihagyja a kiállítást, egy februári eredménybeszámolóban pedig a Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot jelezte, hogy az E3 talán egyáltalán nem kerül megrendezésre. A Ubisoft később azt mondta, hogy részt vesz a kiállításon, amit aztán visszavont. E hónapban az is kiderült, hogy a Sega és a Tencent sem lesz ott az E3-on.

"Nehéz döntés volt ez, mert mi és partnereink sok erőfeszítést tettünk az esemény megvalósítása érdekében, de azt kellett tennünk, ami az iparágnak és az E3-nak is jó. Nagyra értékeljük és megértjük, hogy az érdekelt cégek nem álltak volna készen játszható demókkal, és hogy az erőforrásokkal kapcsolatos kihívások miatt az E3-on való részvétel ezen a nyáron olyan akadályt jelentett számukra, amelyet nem tudtak leküzdeni. Azoktól, akik elkötelezték magukat az E3 2023-ra, sajnáljuk, hogy nem tudjuk olyan bemutatót tartani, amilyet megérdemeltek." - nyilatkozta Kyle Marsden-Kish, a ReedPop alelnöke.

Biztos nem tett jót, hogy egy rivális esemény, a Summer Game Fest június 8-án kerül megrendezésre, míg a Microsoft éves Xbox-bemutatója június 11-én lesz. A Ubisoft személyes Ubisoft Forward Live másnap, június 12-én lesz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások