Hordozható PC-s játékgépen dolgozik az ASUS

Hordozható PC-s játékgépen dolgozik az ASUS

2023. április 3. 23:16, Hétfő
A Windows 11-et futtató Asus ROG Ally komoly konkurenciája lehet a Steam Decknek, finomabb a felbontása és a processzora is erősebb.

Egy kézi játékgépet jelentett be az Asus a Republic of Gamers márkanév alatt. A Windows 11-gyel szerelt ROG Ally belsejébe AMD Ryzen APU került. Hét coll képátlójú 16:9-es kijelzőt kapott 1920 x 1080-as felbontással, 500 nites fényerővel és 120 Hz-es frissítési frekvenciával. (A Steam Deck szintén 7 hüvelykes, 16:10-es kijelzővel és csak 1280 x 800-as felbontással, 400 nites fényerővel és 60 Hz-es frissítési frekvenciával.) Kisebb, könnyebb és laposabb, mint a Valve játékgépe - 608g / 280mm x 113mm x 113mm x 39mm az Ally, szemben a Steam Deck 669g / 298mm x 117mm x 50,5mm-es súlyával. Szintén nagy előny lesz, hogy sokkal csendesebb, mint az olykor zajos Steam Deck. Kettős ventilátoros rendszere hátulról szívja be a levegőt és csak körülbelül 20 dB-lel zúg szemben a Deck 37 dB-es terhelésével. Az SSD és a joystickok könnyen cserélhetőek.


Szabványos kezelőszervekkel bír: két analóg botkormány van rajta, egy balra szerelt D-pad, jobb oldalt négy fő gomb, valamint néhány kisebb a képernyő körül a menük és beállítások eléréséhez. Míg a Steam Deck hivatalosan csak a Steam könyvtárban lévő játékok futtatására korlátozódik, és azokból sem mind játszható rajta, addig az Ally elméletileg szinte bármilyen játékot képes futtatni, amit a hardvere kezelni tud. A konzol dedikált XG csatlakozóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy dokkolható egy Asus gamer laptopba, és használhatja annak szupererős videókártyáját és kirakhatjuk a képet egy tévére.

A több képpont, a magasabb frissítési frekvencia és az erősebb processzor jól hangzik, de ez nem tesz jót az üzemidőnek, vagy jóval nagyobb kapacitású akkumulátor kell bele. A Windows 11 szintén kérdőjel a SteamOS-hez képest hatékonyság szempontjából. De nagy kérdőjel az ár, mely döntő tényező, és azt sem tudni még, hogy mikortól kezdődik a forgalmazása.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások