Optikai hálózat épült ki a Jászberényi járásban

Optikai hálózat épült ki a Jászberényi járásban

2023. május 3. 10:40, Szerda
Lezárult a szupergyors internetprogram beruházása, a vezetékes hálózat fejlesztése a Jászberényi járásban, amelyet a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a Széchenyi 2020 Program keretében valósított meg - közölte a szolgáltató.

A fejlesztés a járás településeit összekötő, helyközi optikai hálózatok bővítésével, korszerűsítésével zárult, így a már korábban átadott helyi hálózatokkal 5850 lakossági, üzleti és közintézményi végpontot ellátó, úgynevezett felhordó hálózat épült ki. A Miniszterelnökség 244 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást biztosított a DIGI részére vezetékes hálózatának fejlesztésére - közölték.

A 2017-ben indult Szupergyors Internet Program (SZIP) a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia Digitális Infrastruktúra pillérének fontos eleme. A program célja volt, hogy az EU Digitális Menetrendjével összhangban az unióban minden háztartás, illetve üzleti és kormányzati végpont számára elérhetővé váljon a legalább másodpercenkénti 30 megabit (Mbit) sebességű, megbízható internetszolgáltatás. A fejlesztés Jászágó, Jászárokszállás, Jászberény, Jászboldogháza, Jászfelsőszentgyörgy, Jászfényszaru, Jászjákóhalma, Jásztelek, Pusztamonostor településeken valósult meg - közölte a DIGI.

Az 1998-ban alakult DIGI csaknem 1,1 millió előfizetővel az internet és televíziós műsorszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője Magyarországon. Leányvállalataival együtt a társaság januárban került a 4iG csoport kizárólagos tulajdonába. A tranzakció értéke 625 millió euró volt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások