57 másodperc - Morgan Freeman is B-kategóriás lett

57 másodperc - Morgan Freeman is B-kategóriás lett

2023. november 5. 07:12, Vasárnap
Találó címet kapott az 57 másodperc, mert nagyjából ennyi érdekes történés szorult a filmbe.

Az időhurkos filmek manapság nagyon menőnek számítanak, de igazán maradandót csak pár darab tud nyújtani. Kaptunk horrorba oltott kalandot (Boldog halálnapot!), színtiszta akciós utazgatást (Boss Level) vagy magyaros hangulatot (Zanox - Kockázatok és mellékhatások), mely egyébként messze a legjobb volt a felsoroltakból. Az 57 másodperc nem vállal semmit, de ezt legalább teljesíti.

Adott egy fiatal újságíró, aki szeretne interjút készíteni egy feltaláló tech-guruval, mikor talál egy gyűrűt ami képes 57 másodpercet visszavinni a viselőjét az időben. Az új hatalmát arra akarja használni, hogy egy gátlástalan üzletember gyógyszervállalatát megbuktassa. Közben kapunk egy szerelmi szálnak nevezett valamit is.


Az alapötlet még mindig izgalmas. Az egész időhurkos, utazgatós műfaj már önmagában is figyelemfelkeltő megoldás és ha tudnak valami kis extrát hozzátenni a forgatókönyvírók, akkor remek szórakozás lesz a végeredmény.

Sajnos az 57 másodpercnél nem igazán tudnak mit kezdeni az alaphelyzettel. A főszereplő Josh Hutcherson sajnos okkal nem robbant be igazán Hollywoodban. A színész közepes tehetség, aki képes egy ilyen filmet elvinni a hátán, de csak azért, mert a többiek sokkal tehetségtelenebbek mint ő maga.

Pedig itt van Morgan Freeman is, aki láthatóan Bruce Willis és John Malkovich útjára lépve szinte minden elé kerülő szemetet elfogad. A tech-guru karakterét gond nélkül hozza, de mintha nem izgatná a végeredmény. Feltehetően egyetlen felvétel készült csak, mert a nagy öreg nem akart többet szenvedni ezzel a projekttel. És még így is ő a film legjobbja.


Az 57 másodperc egyszerűen rossz korban jelent meg. A 2000-es évek elején még nagy siker lehetett volna, hiszen minden eleme onnan származik és talán ha a Netflix felületén jelent volna meg, talán még sikeres és lenne és lehetne adni egy esélyt. De így, egy teljes árú mozijegyért egész egyszerűen túlzásnak tartom. Egyszeri szórakozásnak elmegy valamelyik csatorna szombat esti kínálatában, de egy olyan világban, ahol a Dungeons & Dragons megbukott, az 57 másodpercnek esélye sincs.3/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
57 másodperc (57 seconds)
szinkronizált, amerikai sci-fi, akciófilm, 99 perc, 2023
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Rusty Cundieff
Forgatókönyvíró: Rusty Cundieff, Macon Blair, E.C. Tubb
Producer: Petr Jákl, Gary Lucchesi, Lori McCreary

Josh Hutcherson (Franklin Fox)
Morgan Freeman (Anton Burrell)
Greg Germann (Sig Thorenson)
Lovie Simone (Jala)
Bevin Bru (Renee Renzler)
Sammi Rotibi (Calvert)
Mark Jacobson (Andy)
Griff Furst (James Miller)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások