Atlantisz: az elveszett kontinens felfedi titkát

Atlantisz: az elveszett kontinens felfedi titkát

2001. május 1. 03:58, Kedd
Atlantis: The Lost Empire - Search for the Journal - jól jegyezzük meg ezt a címet, mert ha a hírek igazak, ez a demó játékprogram könnyen elviheti a világ legnagyobb marketing és promóciós kampányáért járó díjat.

A Zombie Studios által készített szoftver az azonos című filmre épül, mely június 15-én kerül a mozikba az Amerikai Egyesült Államokban. Az ingyenes demováltozat több mint 12 millió CD-lemezre kerül majd fel. A hatalmas számnak, és a szokatlan piaci stratégiának köszönhetően a programot megtalálhatjuk gyógyszertárakban, gyermekmagazinokban, új DVD lemezeken, de még a zabpelyhes dobozokban is... A szoftver programozási fázisa már lezárult, így megkezdték a sorozatgyártást. A tervek szerint a program a következő hónapban kerül a piacra.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Mindez hatalmas változtatás a promóció és a marketing területén, de nem csak ez teszi a játékot egyedülállóvá. A demóprogram különleges, mert egy olyan számítógépes filmre épül, mely megelőzi az eredeti mozikba kerülését. A program több mint egy évtizeddel korábbra rakja a játékost, mint ahol az eredeti mozifilm kezdődik majd. A Lithtech 3D technológiáját használó szoftver bemutatja a film szereplőit, és cselekményét. A "Search for the Journal" egy a boltokba kerülő, pénzért megvásárolható szoftvernek készíti elő a terepet. A kibővített lehetőségekkel rendelkező játékot körülbelül 29,99 dolláros viszonteladói áron szeretnék forgalmazni. Mindkét változat, a teljes, és a demó is, rendelkezik hagyományos egyjátékos, és egy online, többjátékos üzemmóddal. A programot a szaklapok máris a "gyerekek QUAKE játékaként" emlegetik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A filmben egy különösebb tapasztalatokkal nem rendelkező kalandor egy csoport felfedezőhöz csatlakozik, kiknek célja, hogy megtalálják Atlantiszt, az elveszett kontinenst. A "Search for the Journal" változattal játszók számára Atlantisz felfedi titkát, hiszen a program lényege, hogy megtalálják azt az ősi szöveget, melyben minden le van írva Atlantiszról, illetve arról, hogy mi kell a kontinens felfedezéséhez. Az izlandi kalandozás során a főhősnek egy ősi labirintusban kell megküzdenie a veszélyekkel, hogy az útvesztő végén fellelhesse a papiruszt. A bolti változatban az előbb említett kutatócsapat újra összefog, hogy a Föld magja felé vezető út során megtalálják az elveszett kontinenst. Útjukat számtalan akadály, labirintusok, titkos csapdák nehezítik. A játékosok célja a kontinens felkutatása mellett, hogy megtalálják azt a négy varázskövet, melyek megmentik Atlantiszt a pusztulást hozó vulkántól.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások