Billentyűzetet rakott egy mobiltelefon tokjába a Clicks

Billentyűzetet rakott egy mobiltelefon tokjába a Clicks

2024. január 5. 21:37, Péntek
A tokba épített billentyűzet nagyon megnöveli a készülék méretét, de a sokat gépelőknek áldás lehet.

A Clicks Technology nevű új cég egy olyan iPhone tokot jelentett be, amelynek alján beépített billentyűzet van. A tok neve szintén Clicks. A cég sajtóközleménye szerint az okostelefonok billentyűzete nagy képernyőterületet foglal el, a fizikai billentyűk használata visszaadja ezt a tartalmat, így a felhasználók "elmerülhetnek az alkalmazásokban". A termék rendelkezik a számítógépes billentyűzetek jellemzőivel, például háttérvilágítással és CMD billentyűvel. Utóbbi az iOS gyorsbillentyűihez jó, például a CMD + H kombináció a kezdőképernyőre lép, a CMD + a szóköz pedig megnyitja a keresést.

A tok úgy csatlakozik a telefonhoz, mint bármely játékvezérlő: bele kell csúsztatni a készüléket, ráigazítani a telefon tápcsatlakozóját az alsó szélén kiálló USB-C vagy Lightning csatlakozóhoz, és rápattintani a tetején a keretet. A Clicks nem használ Bluetooth-ot és akkumulátort sem tartalmaz, közvetlenül a telefonból nyeri az energiát. A Clicks saját közlése szerint a tok támogatja az iPhone 15 Pro átmenő gyorstöltését. Persze van hátránya is, az egyik nyilvánvalóan a méret. A Clicks hosszúkás aránya valószínűleg elsőre elég kényelmetlen érzés lesz. Nincs beépített mágnese sem, így a MagSafe kiegészítők, például a töltők és a pénztárcák nem fognak rátapadni, de a vezeték nélküli töltés működik. Az Apple App Store-ba hamarosan megjelenő társalkalmazás "új funkciókkal bővíti majd a billentyűzetet".


A terméket létrehozó csapatban a cég közleménye szerint az Apple, a BlackBerry és a Google korábbi munkatársai is dolgoztak. A Clicks azt állítja, hogy a billentyűzetet a tartalomgyártóknak szánja, akiknek termelékenységét nagyban rontja a hardveres billentyűk elhagyása az okostelefonokon, tekintve, hogy az alkotók laptopjaikon és más eszközeiken is használnak billentyűzetet. "A Clicks a fizikai billentyűzet tapintását és pontosságát hozza el az iPhone-ra, így az embereknek nem kell megvárniuk, amíg visszaérnek az íróasztalukhoz, hogy olyan visszajelzéseket alkossanak vagy kommunikáljanak, amilyet csak a valódi gombok tudnak nyújtani" - írja a cég.

A Clicks a jövő héten a CES-en mutatja be a modern, vidám, és első látásra nagyon körültekintően megtervezett kiegészítőt. Induláskor két színben, sárgában és kékben lesz kapható 139 dollárért. Az iPhone 14 Pro kompatibilis verzió szállítása február 1-jétől, a 15 Pro-é pedig március közepétől kezdődik. A cég a honlapján a "kora tavasszal" érkező 159 dolláros iPhone 15 Pro Max modellre is fogad előjegyzéseket.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások