Új Quantum3D termékek

Új Quantum3D termékek

2001. május 3. 00:46, Csütörtök
A kiváló minőségű, nagyteljesítményű professzionális grafikus megoldásairól ismert Quantum3D cég képviselői a napokban bejelentették, hogy piacra dobják a PC-s platformra készült Quantum3D AAlchemy grafikus alrendszer továbbfejlesztett változatait, melyek akkora teljesítménnyel rendelkeznek, hogy még UXGA (1600 x 1200 pixel) felbontásban, 4, vagy 8 sub-pixel sample, T-buffer, és rotated grid anti-aliasing mellett is képesek a folyamatos képfolyam biztosítására. A Quantum3D most bejelentett újdonságait először a nemrégiben Franciaországban megrendezésre került ITEC, the International Conference keretein belül tekinthették meg az érdeklődők.

A Quantum3D professzionális grafikus alrendszer termékcsaládja három új taggal bővült. Az AAlchemy 8232SB, az AAlchemy 8264SB, valamint az AAlchemy 8464DB típusjelzéssel ellátott újdonságok mindegyike képes az 1600 x 1200-as felbontásban történő FSAA (Full Scene Anti-Aliasing) szolgáltatás megfelelő sebességgel történő alkalmazására, valamint a Performance Trilinear(TM) texture filteringnek, és az egy órajel alatt történő 2 pixeles feldolgozási képességnek köszönhetően az újdonságok a fejlesztők szerint jelentősen jobb képminőséget és jóval nagyobb grafikus teljesítményt nyújtanak a cég korábbi grafikus alrendszereihez képest. A Quantum3D cég képviselői szerint a PC-s platformon jelenleg az ő termékeik nyújtják a legnagyobb 3D-s grafikus teljesítményt.

"A 1600 x 1200-as UXGA felbontás melletti négy, illetve nyolc sub-pixel sample FSAA teljesítményük révén az új Quantum3D grafikus alrendszerek az E&S-féle Simfusion rendszerekhez képest 50 százalékkal magasabb anti-aliased felbontásra képesek, mivel a Simfusion rendszerek nem támogatják az 1280 x 1024-es felbontásoknál nagyobb felbontásokban történő FSAA-t." - nyilatkozta Ross Smith, a Quantum3D cég egyik alapítója, és egyben marketingért felelős alelnöke.

A Quantum3D szerint az új AAlchemy grafikus alrendszerek által a négy subpixel sample-t használó FSAA mellett nyújtott 890 Megapixel/sec-os teljesítmény körülbelül négyszer akkora grafikus teljesítmény, mint amekorra teljesítmény elérésére az SGI Graphics Clustere-i képesek. Az AAlchemy 8232SB és az AAlchemy 8264SB rendszerek esetében nyolc darab VSA-100-as grafikus chip dolgozik a megfelelő teljesítmény elérésének érdekében, mely rendszerek esetében egyébként a fejlesztők 21,25 GB/sec-os memóriasávszélességet értek el. Az Quantum3D AAlchemy 8464DB rendszer esetében pedig tizenhat darab VSA-100-as grafikus chipről és 42,5 GB/sec-os memóriasávszélességről beszélhetünk, azonban az új Quantum3D rendszerek ára egyelőre még nem ismert.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások