Apple: Think Flat!

Apple: Think Flat!

2001. május 7. 02:45, Hétfő
[ZDNET] Az Apple Computer cég egyik reklámszlogenje így hangzik: "Think Different!", de a közeljövőben valószínüleg a "Think Flat!" reklámszlogen is bekerül majd a köztudatba.

Különböző források szerint a cupertinoi (Kalifornia) székhelyű Apple a közelmúltban egy körlevélben tudatta a nagyobb Apple kiskereskedőkkel, hogy az Apple cég tervei szerint a közeljövőben napvilágot látó Apple konfigurációkban a hagyományos katódsugárcsöves (CRT) monitorok helyét fokozatosan átveszik majd a lapos LCD monitorok.
A híradások szerint erre nem is kell már túl sokat várni, így a jelenlegi 17 collos Apple CRT monitorok hamarosan nyugdíjba mennek majd, és helyüket átveszik az újgenerációs LCD kijelzők. Az Apple Computer egyébként már hosszabb ideje foglalkozik LCD monitorok forgalmazásával, így jelenleg 15 és 22 collos LCD monitorokkal rendelhetőek a különböző Apple számítógépek.



Szakértők szerint az Apple cégnek az LCD monitorok irányába történő nyitása olyan fontos lépésnek számít a számítástechnikában, mint amilyen fontos lépés volt korábban az Apple-től a floppy meghajtók elhagyása, a DVD meghajtók integrálása, vagy a különböző USB, FireWire, Ethernet és vezeték nélküli hálózati eszközök széleskörű támogatása. Ezek az említett technológiák egyébként köztudottan jóval előbb jelentek meg a különböző Apple Macintosh számítógépeken, mint a PC-ken.

A szakértők természetesen azt is belátják, hogy amennyiben a közeljövőben az Apple cég számítógépeihez már csak LCD monitorok lesznek rendelhetőek, akkor az mindenképpen komoly plusz kiadásokat jelent majd a felhasználóknak. Egyelőre még kérdéses, hogy a cég vajon milyen áron dobja majd piacra - várhatóan június elején - az újgenerációs 15, valamint 17 collos LCD monitorokat, bár az köztudott, hogy ebben a piaci szegmensben az elmúlt időkben jelentős árzuhanások következtek be, így elképzelhető, hogy az Apple hívőknek nem kell majd túl nagy plusz kiadásokkal számolniuk.

Piaci elemzők helyeslik az Apple "Think Flat" projektjét, hiszen szerintük most éppen ideális lenne az Apple-nek az LCD monitorokra történő átállása, ugyanis jelenleg az új Apple számítógépeket vásárlóknak már több mint a fele LCD kijelzővel rendeli meg a számára legoptimálisabb konfigurációt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások