Stupid Invaders

Stupid Invaders

2001. május 7. 08:21, Hétfő

Kiadó: Ubi Soft
Fejlesztő: Xilam

Rendszer Követelmények:
Minimum: PII 266, 16 MB RAM, Win95/98
Ajánlott: PII 400, 64 MB RAM
Hasonló játékok: Day of the Tentacle
Kategória: Kaland


Néha egy játék címe mindent elárul a tartalomról, néha semmit, néha pedig teljesen félrevezető. A Stupid Invaders-re, a francia Xilam fejlesztésében és a Ubi Soft kiadásában, egy kicsit mind a három igaz. Idegenekről szól, akik lezuhannak űrhajójukkal a Földre, és ráadásul nem is túl okosak, de szerencsére a történetnek semmi köze a tipikus hollywood-i idegen támadásos klisékhez. Meglehetősen idétlen cím, de rögtön megdobja az ember képzeletét nem? A népszerű Space Goofs rajzfilmen alapuló 3D-s kalandjáték minden tekintetben meglepő és eredeti.

Klikk ide!    Klikk ide!

Miután egy baleset következtében öt idegen lezuhan a földre, egy elhagyatott házban keresnek menedéket, amíg megjavítják az űrhajójukat. Évek multán, miután végre sikerül megoldani a problémát, mégsem tudnak hazaindulni, ugyanis egy gonosz tudós, a kormánynak dolgozó Dr. Sakarin látómezejébe kerülnek, aki általában ittragadt idegeneken végez elvetemült kisérleteket. A prof és segédje Bolok tehát beront a házba, és egy speciális fegyverrel négy idegent rögtön "lefagyaszt", de az ötödiknek sikerül elmenekülni. Feladatunk tehát az egy szabad idegennel kiszabadítani a többieket, míg a maradék néggyel megszökni az őrült tudós laborjából.

Klikk ide!    Klikk ide!

Több mint 120 helyszínt járhatunk be a játék folyamán, ami három nagyobb területen szóródik szét: az elhagyatott házban, egy trágyagyárban és Dr. Sakarin Area 52 kísérleti terepén. Mind a három terület teljesen egyedi és különböző. A gyár meglehetősen depressziós hangulatú, a ház már egy teljes idegen bázishoz hasonlít, míg az Area 52 egy hatalmas labirintus, laborokkal, folyosókkal. Minden hely egyedi hangulatú, van amelyik vicces, világos és érdekes, míg mások ijesztőek és sötétek.

Klikk ide!    Klikk ide!

Az öt idegen - Bud, Candy, Etno, Gorgious és Stereo - a játék sztárjai. Mind az öttel játszanunk kell majd, a történet különböző pontjain, megismerve ezzel egyéniségüket, gondjaikat. Candy-nek van némi szexuális problémája, Etno a vezető, akinek a hobbija a gyümölcsök hatalmasra növesztése, Gorgious egy igazi ínyenc, míg Stereo-nak két feje van. A játékban találkozhatunk még 50 különböző nem játékos karakterrel is, közöttük a legaranyosabb és legszélsőségesebb karakterekkel, akikkel eddig találkoztam: kedvenceim a hatalmas fekete behemót, aki kiemelkedett a trutyiból és simán lenyelte az egyik idegent, illetve a robbanó csirke a trágyagyárból. Minden esetben lehetőségünk van arra, hogy elbeszélgessünk ezekkel a teremtményekkel, de ezek a beszélgetések nem igazán fontosak és nem is visznek előrébb a kalandban. Ezért aztán soha nem alakul ki igazi kapcsolat egyik szereplővel sem.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások