Kirúgták az egérmozgatóval munkát imitáló távmunkásokat

Kirúgták az egérmozgatóval munkát imitáló távmunkásokat

2024. június 17. 20:21, Hétfő
A Wells Fargo több mint egy tucat embert bocsátott el "billentyűzet-tevékenység szimulálása" miatt. A bank közölte, hogy "nem tolerálja a munkatársak etikátlan viselkedését". Az egérmozgató technológia használata a világjárványt követően terjedt el.

A Wells Fargo & Co. több, mint egy tucat alkalmazottat bocsátott el, miután kivizsgálta azokat az állításokat, amelyek szerint szimulálták a munkát. Az alkalmazottak mindannyian a cég vagyon- és befektetés-kezelési részlegénél dolgoztak. A pénzügyi felügyelethez benyújtott tájékoztatás szerint "elbocsátásuk azután történt hogy kivizsgálták az aktív munka benyomását keltő billentyűzettevékenység szimulációjával kapcsolatos állításokat". "A Wells Fargo a legmagasabb szintű normákhoz köti alkalmazottait, és nem tolerálja az etikátlan viselkedést" - áll a cég szóvivőjének közleményében.

A Wells Fargo által elbocsátott alkalmazottak állítólag aktív otthoni munkát színleltek. Sok vállalat támaszkodik bemeneteket figyelő szoftverekre, hogy biztosítsa, hogy a távmunkások valóban a számítógépüknél ülnek és dolgoznak. Az alkalmazottak tevékenységét imitáló eszközök és szoftverek a világjárvány által ösztönzött otthonról végzett munka korszakában terjedtek el, és az emberek fórumokban és közösségi oldalakon cseréltek tippeket a használatukra. Mivel a távmunka a világjárvány után is folytatódott, ezek a felügyeleti eszközök egyre kifinomultabbá váltak, és ma már képesek kiszúrni a mintákat, bármennyire is véletlenszerűnek tűnnek. Ebben a macska-egér játékban soha nem lesz egyértelmű győztes, de mivel a távmunka népszerűsége egyre nő, a vállalatok számára jobb megközelítés lenne, ha egyszerűen újrafogalmaznák hogyan mérik az irodán kívüli alkalmazottak termelékenységét.

@gabrielle_judge Will i get caught for using a mouse jiggler is the question we all want answers to. The answer is maybe so therefore there’s a risk. The more interesting question is why do you feel like you need to use a mousejiggler to lie about working? Does your boss suck? Is your job horrible? Or are you putting too much pressure on yourself? #careeradvice #toxicworkplace #jobtips #remotesetup ? original sound - Anti Work Girlboss

A világjárvány lecsengésével a pénzügyi ágazat a legagresszívabbak között volt a munkavállalók visszarendelésében az irodába, bár a Wells Fargo tovább várt, mint a riválisok. A San Franciscó-i székhelyű nagyvállalat 2022 elején kezdte el előírni a dolgozók számára, hogy egy "hibrid rugalmas modell" keretében térjenek vissza az irodába. A bank mostantól elvárja, hogy a legtöbb alkalmazott legalább heti három napot bent legyen, míg a vezetők négy napot, sok alkalmazott, például a fiókok dolgozói pedig öt napot kell bejárjanak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások