A RealNetworks szoftverek a Playstation 2-n

A RealNetworks szoftverek a Playstation 2-n

2001. május 16. 19:31, Szerda
A Sony és a RealNetworks bejelentette, hogy összefognak annak érdekében, hogy a Playstation 2 játékkonzol felhasználóhoz streaming audio és videó anyagokat jutassanak el.

A Los Angelesben megrendezett E3 (Electronic Entertainment Expo - elektronikus szórakoztatási kiállítás) rendezvényen a két társaság nem exkluzív partnerséget jelentett be. "Ez egy nem exkluzív partnerség a Sony-val, annak érdekében, hogy a Playstation 2 konzolokba a RealNetworks technológiákat beépítsük. Ez is a sikerünket mutatja, hiszen a RealNetworks technológiák mostantól nem csak a PC-ken, hanem más platformokon is elérhetőek lesznek" - nyilatkozta Joe Cerrell a RealNetworks szóvivője.

A Sony számára a szövetség egy jó ellentámadás a Microsoft hamarosan megjelenő Xbox játékkonzolja ellen. A Sony telepíti majd a RealNetworks RealPlayer és RealJukebox nevű szoftvereit azokra a merevlemezekre, amelyeket majd kiegészítőként meg lehet vásárolni a Playstation 2-höz. A winchesterek Japánban már kaphatóak, legkésőbb év végéig az Egyesült Államokban is piacra kerülnek, ezt követően hamarosan Európában is a boltok polcain találhatjuk.

A RealNetworks szoftvereit használó alkalmazások fejlesztésének megkönnyítése érdekében a Sony a Real fejlesztési eszközöket saját szoftverfejlesztési készletével együtt fogja terjeszteni. Jai Jaisimha - a RealNetworks fogyasztói eszközökkel foglalkozó részlegének igazgatója - nyilatkozata szerint a fogyasztók majd zenéket tölthetnek le, filmeket nézhetnek, és internetes rádióadókat hallgathatnak a Playstation 2 segítségével.

Az ősztől szállított merevlemezekre kerülnek fel először a RealNetworks szoftverjei, és az első alkalmazások az azt követő hónaptól lesznek elérhetőek. Eddig több mint 10 millió Playstation 2-t adtak el világszerte tavaly március óta, így ez már egy széles körben elterjedt platformnak számít. A Sony folyamatosan bővíti a platform szolgáltatásait, nemrég például az AOL-al írt alá szerződést különböző valós idejű üzenetküldést, elektronikus levelezést és chatelést lehetővé tevő szoftverekről, amelyeket majd a jövőben megjelenő hálózati csatoló segítségével lehet majd használni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások