A Napster tesztelőket keres

A Napster tesztelőket keres

2001. május 18. 03:09, Péntek
[ZDNET] A digitális zene cserebereszolgáltatást üzemeltető Napster cég olyan tesztelőket keres, akik segítenének a cég munkatársainak a jelenlegi tervek szerint az idei nyár folyamán induló új, előfizetéses rendszerű Napster szolgáltatások tesztelésében.


A Napster cég internetes oldalán szerdán közzétettek egy felhívást, miszerint olyan felhasználókat keresnek, akik "elsőként szeretnék kipróbálni a Napster új előfizetéses szolgáltatásait", részleteket azonban nem közöltek.
A Napster cég egyik képviselője azt nyilatkozta a napokban, hogy az új Napster szolgáltatást még idén nyáron be szeretnék majd indítani, azonban ezügyben konkrét időpontot még nem jelöltek ki. A Napster cég és a partner Bertelsman cég vezetői korábban azt nyilatkozták, hogy szerintük az új Napster rendszer beindításának legvalószínűbb időpontja idén július.

A mostani Napster-felhívás lényegében az első kézzel fogható jele annak, hogy a Napster hamarosan új előfizetéses szolgáltatásokat indít majd be. Jelenleg még senki sem tudja pontosan megmondani, hogy milyen sikeres lesz majd az új Napster, de a legtöbb szakértő, és a hanglemezipar jeles képviselői is elég szkeptikusak az új Napster szolgáltatások sikerét illetően.

Az eddig nyilvánosságra került információk szerint az új Napster alapjait tekintve nagyon hasonlítani fog az eredeti Napsterre, vagyis a Napster-tagok szabadon cserélgethetik majd kedvenc zenei felvételeik digitális változatait. A változás abban áll, hogy a hanglemezipari cégek eladják a zeneszámok licenszjogait a Napsternek, így megszűnik a lassan már másfél éve tartó jogi huzavona, viszont a Napster-tagoknak havi előfizetési díjat kell fizetniük. Ez a havi díj 6-10 dollár lesz, míg a letöltött zeneszámok minősége korlátozva lesz, és állítólag audio CD-re sem lehet majd felírni őket.

Eddig egyedül csak a Bertelsman cég tulajdonában levő BMG Entertainment egyezett bele felvételeinek a Napster rendszeren belüli keringésére. A másik négy nagy hanglemezipari cég egyelőre még tartózkodó állásponton van, mert mielőtt beleegyezésüket adják, szeretnének meggyőződni arról, hogy a Napster minden olyan technológiával rendelkezik, melyekkel hatásosan meg lehet majd akadályozni a zenei felvételek illegális másolgatását.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások