12 colos transflective LCD-t mutatott be a Philips

12 colos transflective LCD-t mutatott be a Philips

2001. május 25. 18:29, Péntek
[EBNews] Az LG Philips LCD Co. Ltd. bemutatta azt az új, LC121S1 típusjelű kijelzőt, amely a társaság vezetőinek elmondása szerint az ipar első 12,1 colos transflective SVGA TFT LCD modulja.

A Philips képviselője elmondta, hogy az új kijelző a társaság kumi (Korea) gyáregységében fog készülni, és júniustól megkezdődik tömeggyártása. A kijelző hosszú idő óta végre megoldást jelenthet az ipar azon igényére, miszerint szükség van olyan LCD kijelzőkre a notebookokba, amelyek kis fogyasztással rendelkeznek, és képük jól látható természetes fény mellett is, szabadtéri használat esetén. Mindkét tulajdonság kritikus a hordozható gépekben való alkalmazáskor, de a kettőt ezidáig nem sikerült egyszerre megvalósítani.

"A felhasználók azt szeretnék, ha notebookjaikat mindenhol tudnák használni anélkül, hogy az akkumulátor lemerülése, vagy a kedvezőtlen fényviszonyok miatt kellene aggódniuk" - mondta Bruce Berkoff, a koreai központú LG Philips LCD marketingigazgatója.

A transflective szó az LCD kijelzők két típusának, a transmissive-nek és a reflective-nek az egyesítéséből született, utalva arra, hogy mindkét technológia megtalálható benne valamilyen fokon. Jó fényviszonyok mellett az új transflective kijelzők reflective üzemmódban üzemelnek, és a környezeti fény visszaverődése teszi képüket láthatóvá. Sötétebb helyeken a kijelző háttérvilágítást kap a kép kifogástalan láthatóságáért, ami pedig a transmissive kijelzők sajátossága.

A transflective LCD-k széleskörben elterjedtek a kisebb kijelzőjű eszközökben, mint például a PDA-k és a mobiltelefonok, közölte Robert Young, az austini (Texas) Display Search piackutató cég elemzője. Young információi szerint az LG Philips új kijelzője az első nagyobb méretű transflective LCD a piacon. "Az új kijelző nagyszerű lesz szabadtéri használatra, többek között akár katonai célra is" - mondta Young.

Az LC121S1 típusjelű kijelző 800 x 600-as maximális felbontásra képes, kontrasztja 30:1-es transmissive módban, reflective módban pedig 5:1.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások