Új hordozható floppy

Új hordozható floppy

2001. június 2. 00:59, Szombat
Az Addonics többek között az adattároló megoldásainak és eszközeinek köszönhetően vált népszerűvé a piacon. A cég termékei között nagy szerepük van a külső, hordozható készülékeknek. Ilyen a ma bemutatott új termék is. Az Addonics úgy gondolta, hogy még mindig sikeres lehet egy olyan meghajtó a piacon, amely képes kezelni az 1,44 megabájtos floppy lemezeket, ugyanakkor nagyobb kapacitást biztosít, mint az eddigi eszközök.

A Pocket SuperDisk 240 nagyon jól felhasználható a mindennapos adatmentésen kívül digitális képek és hangok tárolására is. Maga a meghajtó könnyű és kis méretű (110 x 142,8 x 24,6 milliméter). Ennek köszönhetően könnyen hordozható, hiszen akár egy kabátzsebben is elfér.

Az Pocket SuperDisk 240 kezeli a 240 megabájt kapacitású LS-240 lemezeket, és a 120 MB-os LS-120 diszkeket is. Az új meghajtóval a hagyományos, 1,44 megabájtos floppy lemezek is használhatók. Ebben az esetben azonban a kis eszköz sokkal többre képes, mint egy hagyományos floppy meghajtó. Különböző technológiák, eljárások és segédprogramok segítségével ugyanis egy 1,44 MB-os lemezen 32 MB-nyi adatot lehet tárolni. Ebből az következik, hogy a régebbi 1,44 MB-os diszkek is alkalmasak digitális képek, vagy akár MP3 formátumú zenék tárolására. Mindezeknek köszönhetően az új meghajtó nagyon költséghatékony megoldást jelent.

A Pocket SuperDisk 240 USB interfészen keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Egy beépített USB kábelt tartalmaz, ami a kényelmes hordozhatósághoz is hozzájárul. A meghajtó telepítése rendkívül egyszerű, ugyanis a kis készülék minden szükséges lépést automatikusan elvégez, legalábbis Windows Me, Windows 2000 és Mac OS 9.0 operációs rendszerek alatt.

A Pocket SuperDisk 240 meghajtó szállítása már elkezdődött, és körülbelül 200 dollárért (60 000 forintért) lehet megvásárolni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások