Új Command & Conquer kiegészítő

Új Command & Conquer kiegészítő

2001. június 15. 04:59, Péntek
A Westwood Studios egy egyszerű küldetéscsomag helyett, igazi kiegészítővel lepi meg a rajongókat. Az RA2 tipikusan az a stratégiai játék, melynek köszönhetően hosszú éjszakákat lehet alvás nélkül eltölteni. Az RA2 a 2D RTS programok legjobbika, és most nemsoká megjelenik hozzá a Westwood történelmének legátfogóbb kiegészítője.

Az új játék, melynek neve "röviden" Command and Conquer: Yuri's Revenge - Red Alert 2 Expansion Pack idén ősszel jelenik meg a piacon. Több tucat új egységet, épületet és technológiát tartalmaz majd, egy teljesen új ellenféllel, új küldetésekkel, és izgalmas opciókkal együtt.

Emlékezzünk csak vissza! A Red Alert 2 végén, Yuri egyszerűen eltűnt, és a készítők abba a hitbe ringatták a játékost, hogy meg is halt. A szövetségeseknek és a szovjeteknek bizony jobban ki kellett volna vizsgálniuk Yuri eltűnésének körülményeit, mert nem halt meg. Épp ellenkezőleg! Él és virul, méghozzá olyan jó egészségi állapotban van, hogy rejtőzködése közben saját titkos hadsereget hozott létre. Miért törje magát valaki, hogy Romanov jobb keze lehessen, ha a teljes hatalmat is magához ragadhatná, nem igaz? A korábban egymással szembenálló két fél, a szövetségesek és a szovjetek csak akkor győzhetnek, ha összefognak az új fenyegetéssel szemben.

Igen, az új küldetésekben a szövetségesek és a szovjetek egymással karöltve veszik fel a harcot Yuri csapataival szemben. A 14 küldetés során olyan "egzotikus" helyekre juthatunk el, mint Seattle, San Francisco, vagy Hollywood. Hogy némi nemzetközi feelinget is kölcsönözzenek a programnak, a készítőknek köszönhetően ellátogathatunk Londonba, Erdélybe és Kairóba. A pletykák szerint egyes küldetések a Holdon játszódnak majd.

A Red Alert stílusához hűen most is lehetőségünk lesz az időutazásra, hogy megpróbáljuk a magunk javára fordítani Yuri ballépéseit. Azok, akik nem szeretnek egyedül játszani, 10 kooperatív küldetés közül választhatnak. Kedvcsinálónak ismertetünk néhányat Yuri új egységei és épületei közül:

Klikk ide!

Vírus: Yuri orvlövész egysége, melyek távolról képesek leszedni az áldozatokat. A Vírus sokkal több, mint egyszerű demoralizáló eszköz, hiszen a mérgezett nyíllal meglőtt áldozat lassan felfújódik, egészen addig, még szét nem robban, és egy mérgező gázfelhő marad csak utána. Az áldozat közelében tartózkodó katonák pedig nehezen viselik a mérgeket...

Klikk ide!

Yuri's Barracks
A megalománia legjobb példái a Yuri arcára mintázott barakkok, melyek gyorsabban képezik ki a harcosokat, mint az eddigiek. Nem szívesen ténferegnék szájformájú ajtó előtt.

Klikk ide!

Boomer
A sokoldalú tengeralattjáró képes a partvonalhoz közel a felszínre jönni, és közvetlenül innen rakétaesőt zúdítani az egységekre. A speciális hőkövető torpedókkal felszerelt tengeralattjáró hajók megsemmisítésére is képes.

Klikk ide!

Gatling Cannon
Yuri bázisait a legjobb harci eszközök védelmezik a támadóktól. Az úgynevezett Gatling Cannon-ok mind a földi, mind a légi egységekkel szemben képesek eredményesen fellépni, bár ahhoz, hogy elérjék maximális teljesítményüket, időre van szükségük. Minél többet tüzelnek, annál erősebb lesz a lövés ereje, ezért célszerű még a támadás elején kiiktatni az ágyúkat, különben teljes haderőnket megsemmisíthetik.

Klikk ide!

Slave Miner
Egy új fejlettebb bányagépet vet be Yuri ellenünk. Saját finomítójának köszönhetően soha sem kell elhagynia a forráslelőhelyet. Ha elhelyezték, öt szolga száll ki a járműből, és ők gyűjtik be a forrásokat. Csakúgy, mint a repülőgép hordozó, a Miner is újratermeli a szolgákat, akik meghalnak a csatában. Ha viszont elpusztítjuk magát a gépet, a korábbi szolgák átállnak hozzánk, és nekünk kezdenek el dolgozni.

Klikk ide!

Psychic Dominator
Yuri félelmetes szuperfegyvere a Dominátor. Miközben a szovjetek és az amerikaiak saját időjárás szabályozó gépeikkel és nukleáris silóikkal játszadoztak, Yuri-nak sikerült kifejlesztenie egy olyan fegyvert, mely a bizonyos körön belül tartózkodó nem robot harcosokat saját oldalára állítja...

A munkálatokat a kiegészítőn azonnal megkezdték, miután piacra dobták az RA második részét. A remények szerint ősszel készül el az új csomag. Bár a Westwood némileg fejlesztett a játék motorján, az igazi erőfeszítéseket azért tették, hogy az új ellenfél bevezetésével se boruljon fel a játék egyensúlya. Nehéz elhinni, hogy a készítőknek sikerült javítaniuk a már így is tökéletes játékmeneten, de ha minden igaz, akkor sokkal többet kapunk, mint egy egyszerű küldetéslemez.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások