Jobb játékok kellenek a PlayStation 2-re

Jobb játékok kellenek a PlayStation 2-re

2001. június 15. 19:29, Péntek
[IDG] Jelenleg a Sony PlayStation és PlayStation 2 játékkonzolok uralják a világ konzolpiacát. Bár a jelenleg csúcsnak számító PS2 rengeteg rajongóval bír világszerte, a Microsoft Xbox és Nintendo GameCube konzolok megjelenésével a helyzet könnyen megváltozhat.

A Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) PlayStation és PlayStation 2 konzoljai óriási népszerűséggel rendelkeznek világszerte. Bár a PlayStation 2 jelenleg piacvezető, a Sony számos hardverprobléma után most újabb kihívás elé néz: A konkurens játékkonzolok megjelenése előtt állva sokan kritizálják a PS2 játékszoftver-kínálatát.
A csúcskonzolra vágyók jelenleg kénytelenek a PlayStation 2-t választani. Az Xbox és GameCube egységek megjelenésével azonban gyökeresen megváltozik majd a helyzet, és számos szakértő úgy véli, az eszközök hardverén és marketingkampányán kívül döntő jelentősége lesz a konzolokra kapható játékoknak is.

Az utóbbi időben még a legfanatikusabb PlayStation 2 rajongók is megjegyezték: a PlayStation 2 játékok nem olyan jók, mint amilyenek az eredeti PSX-re készültek. A rajongók emellett leszögezték, ők továbbra is szívesen játszanak a konzollal, de a Sonynak érdemes lenne elgondolkodnia a dolgon.

Ryusuke Kudo és Tatsuya Kawakami tipikus videójáték-megszállottak, akik alig tudják kivárni egy-egy új játék megjelenését, majd naphosszat játszanak velük, amíg meg nem unják. A SCEI legnagyobb rajongói közé tartozó két játékos további 18 társával együtt meghívást kapott a PlayStation Awards rendezvényre, amely hétfőn volt megrendezve Tokióban.

Kudo és Kawakami igazi hardcore PlayStation játékosok, így nem volt meglepő, hogy a Microsoft Xbox konzoljára minden negatív jelzőt ráragasztottak, de annál váratlanabb volt, hogy bejelentették, nem teljesen elégedettek a PlayStation 2 játékokkal. Kudo azért vett PS2-t, mert kedvenc PlayStation játékainak felújított változataival szeretett volna játszani, Kawakaminak pedig nincs is PS2-je, mivel nem talált olyan játékot, ami miatt megérné megvennie.

"Senkit nem lep meg többé a szép grafika, amely mára alapkövetelménnyé vált. Immár minden a játék hangulatán, élvezetességén játékmenetén múlik" - mondta Kudo. A rendezvényen a legtöbb díjat az eladások alapján itélték oda a játékoknak, de egyes kategóriákban a játékosok szavazata döntött. Idén 16 díjnyertes játék volt, amiből meglepő módon 10 -beleértve az első két helyezettet is- a PSX-re készült, nem a PS2-re.

Egy névtelenséget kérő rajongó szerint a PlayStation 2-re csak ritkán jelennek meg olyan játékok, amelyekért általában megőrülnek a játékosok. Mint elmondta, a PSX-re sokkal több ilyen játék készül. Jelenleg 210 PS2 játék létezik, a 13 millió PlayStation 2 játékos ezek közül választhat - mondta Ken Kutaragi, a SCEI elnöke rendezvény megnyitóján.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások