Tropico

Tropico

2001. június 19. 08:39, Kedd

Kiadó: Gathering of Developers
Fejlesztő: PopTop Software

Rendszer Követelmények:
Minimum: P200, 32MB RAM, Win9x/Me/NT4/2000
Hasonló játékok: SimCity 3000, Zeus: Master of Olympus
Kategória: Szimuláció


Végy egy óceánt, helyezz el rajta egy szigetet, építkezz, népesítsd be, és végül, de nem utolsó sorban, dönts a politika hovatartozás felől. Így kezdődik a Tropico receptje. Merőben új koncepciót vélhetnek felfedezni ebben az új játékban azok a szimuláció rajongók, akik kipróbálják a programot. Akik még gondolkoznak a dolgon, olvassák el ezt a rövid leírást, melyből kiderül, hogy milyen is egy "El Presidenté" élete.

Klikk ide!    Klikk ide!

Elgondolkoztál már azon, hogy milyen lehet egy saját szigetet uralni? Abszolút hatalom, mindenki ki van szolgáltatva kényünknek-kedvünknek, nem hangzik rosszul. Olyan álom ez, melyet minden szimuláció rajongó átélt már vagy így, vagy úgy. A PopTop Software részben valóra is váltja nekünk álmainkat legújabb programjával, a Tropico-val. A játékban az 1950-es évek egyik klasszikus harmadik világbeli diktátorát alakítjuk. Szövetségre léphetünk a kommunistákkal és a Szovjetunióval, vagy csatlakozhatunk az Egyesül Államokhoz és a kapitalista gazdasághoz. Akármelyik utat is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a szigetlakók közül néhányan nem fognak örülni a döntésünknek, és pont ez az, amiben a Tropico különbözik a hasonló játékoktól.

Klikk ide!    Klikk ide!

Habár mi lehetünk El Presidenté, hatalmunk nem egészen abszolút, kormányunkat pedig megdönthetik a szigetlakók, ha nem élnek elég boldog életet. Erre nagyon oda kell figyelnünk, mert egy rossz húzással a játék is befejeződhet... A derék polgárok politikai meggyőződését szimulálandó a PopTop egy frakciórendszert dolgozott ki a program számára. Minden egyes polgár tagja lehet egy, vagy több szigeti pártnak, amik segítenek ideológiai nézetük terjesztésében. A nagyobb pártok elég nagyok ahhoz, hogy politikai nyomást gyakoroljanak, ezért ha például a vallásos párt 90 taggal büszkélkedhet (és a sziget népessége 150 főből áll), jobb, ha gyorsan "boldoggá tesszük" őket, különben nem sokáig leszünk hatalmon. Szerencsére a PopTop beépített néhány olyan lehetőséget a programba, melyek arra szolgálnak, hogy a nagyon követelőző pártokat elhallgattassuk. Vasököllel léphetünk fel a sokat kellemetlenkedőkkel szemben: legyilkolhatjuk őket (aminek a családtagok nem fognak örülni), statáriumot hirdethetünk, vagy börtönbe vethetjük a bajkeverőket. Akinek egyik módszer sem szimpatikus, az egy kis csúszópénzzel is megoldhatja a dolgot.

Klikk ide!    Klikk ide!

Ha a tekintélyelvi megközelítését választjuk, akkor nem árt előtte bizonyos területekre nagyobb hangsúlyt fektetni. Ilyen terület például a katonaság. Minél haragosabbá, bosszúsabbá tesszük az embereket, annál nagyobb az esély arra, hogy lázadókká válnak, elpusztítják épületeinket, és átveszik a hatalmat. A helyzetet annyira eldurvíthatjuk, hogy az Amerikai Egyesül Államok hadihajót küldhet járőrözni a sziget köré, a legrosszabb esetben pedig, partra szállva, katonai erővel mozdíthatnak el bennünket vezető pozíciónkból. Ha a szívtelen, keménykezű diktátor szerepét választjuk, komoly és nagyon izgalmas kihívások elé nézünk a Tropico-ban. Érdemes kipróbálni!

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások