Az Intel folytatja az árháborút

Az Intel folytatja az árháborút

2001. június 21. 11:37, Csütörtök
[Register] Craig Barrett, az Intel Corp. vezérigazgatója szerdán megerősítette, hogy az irányítása alatt lévő társaság tovább folytatja az agresszív árháborút a konkurens Advanced Micro Devices-zel (AMD).

Az Intel vezetője londoni beszédében elmondta, hogy a társaság az elmúlt időszakban is megőrizte vezető piaci pozícióját, méghozzá úgy, hogy részesedése nem csökkent a korábbi negyedévekhez képest, azaz jelenleg is 80% körül mozog.

"A piaci részesedésünk az elmúlt évben valamivel 80% fölött volt" - mondta az Intel vezérigazgatója. "Ezen a szinten szeretnénk megmaradni, de természetesen megpróbáljuk növelni." A világ legnagyobb chipgyártójaként jegyzett Intel Corp. ennek elérése céljából továbbra is folytatni fogja a mostanihoz hasonló, igen agresszív árstratégiáját, derült ki Barrett beszédéből.


Craig Barrett a kék reklámemberekkel

Craig Barrett, és egyben az Intel hozzáállása egyáltalán nem lepte meg a konkurens AMD-t, a társaság jelenlegi terveiben ugyanis 30% részesedés elérése szerepel még az év vége előtt. Az AMD PC processzorpiaci részesedése az év elején 19% volt.

Craig Barrett azt is elmondta, hogy a társaság által támogatott Rambus DRAM memóriák magas ára egyáltalán nem akadályozta a processzoreladásokat. A vezető erre bizonyítékként arról számolt be, hogy az utóbbi időben már a kritikus árhatárnak tartott 1000 dollár alatti számítógépek között is megjelentek a Pentium 4 megoldások. Mint Barrett beszámolójából kiderült, a Rambus DRAM memóriák szállításaival nem volt probléma, a gyártók elég chipet illetve modult tudtak készíteni belőle. Az Intel vezetője szerint ami kedvezőtlenül hatott a Pentium 4 processzorok eladásaira, az a PC-piac jelentős mértékű visszaesése.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások