Új HP laptop Athlon 4 processzorral

Új HP laptop Athlon 4 processzorral

2001. június 22. 03:27, Péntek
[ZDNET] Különböző források szerint a Hewlett-Packard (HP) hamarosan piacra dobja majd első olyan új hordozható számítógépét, melyben az Advanced Micro Devices (AMD) egyik legújabb processzora, a mobil Athlon 4 chip kap majd helyet.

A források tudni vélik, hogy a számítógépek gyártásával foglalkozó cég várhatóan még ebben a hónapban bejelenti majd a mobil Athlon 4-es processzorra épülő Pavilion típusú új notebookot, melyre sokan már hosszabb ideje várnak, és amely modelltől mind a Hewlett-Packard, mind az AMD az eladási mutatók nagymértékű javulását várja.

A HP vezetői korábban elmondták, hogy azért dobnak piacra AMD processzoros hordozható számítógépeket, mert ezen chipek teljesítményével messzemenőkig meg vannak elégedve, valamint az AMD-s notebookokkal is színesíteni szeretnék az eddigiekben egyértelműen az Intel processzoros notebookok által dominált piacot. Jó példa erre, hogy az elmúlt év végén a HP piacra dobott egy olyan Pavilion termékcsaládba tartozó hordozható számítógépet, melyben egy mobil AMD K6-2+ processzor üzemelt. Mondanom sem kell, hogy a közeljövőben debütáló AMD Athlon 4-es HP Pavilion jóval nagyobb teljesítményt nyújt majd elődjénél, persze ez az árán is meglátszik majd.

Köztudott, hogy az AMD az elmúlt évben egyre nagyobb sikereket aratott az asztali számítógépekbe szánt processzorok piacán, mely nagyrészt annak volt köszönhető, hogy a cég különböző Athlon, illetve Duron chipjei rendkívül jól teljesítenek, és ezzel párhuzamosan az áruk is kedvező. Az AMD azonban nem kíván megelégedni az eddig elért eredményeivel, így egyre komolyabban kacsintgat a nagy profittal kecsegtető szerver és laptop számítógépek piaca felé is, az utóbbi piaci szegmensben pedig az AMD-nek nagyon nagy segítségére lehet a HP.

Az újgenerációs HP notebook a híradások szerint egyértelműen a high-end kategóriás termékek közé tartozik majd, hiszen a konfiguráció részét képezi az 1 GHz-es frekvenciájú mobil Athlon 4-es processzor, a 15 colos képátmérővel rendelkező LCD kijelző, a 256 MB memória és a CD-RW/DVD-ROM meghajtó. A Best Buy-tól kiszivárgott információk szerint az újdonság várhatóan 2199 dollárba kerül majd. Később egyébként egy 850 MHz-es AMD Duron processzorral és 14 colos LCD kijelzővel szerelt HP Pavilion modell megjelenésére is számítani lehet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások