24-szeres sebességű CD-RW meghajtó a TDK-tól

24-szeres sebességű CD-RW meghajtó a TDK-tól

2001. június 23. 19:56, Szombat
A CD-RW meghajtók esetében az utóbbi időben óriási fejlődés figyelhető meg. Ez egyrészt hatással van a meghajtók sebességére, másrészt azok megbízható működésére is. A CD-RW eszközök a felhasználók körében egyre népszerűbbek, ami nem is csoda, hiszen nagyon költséghatékony adattárolási megoldásról van szó. A TDK a CD-RW meghajtók és lemezek piacának nagyon aktív résztvevője. Ezt jól mutatja az is, hogy a cég bemutatta a 24-szeres sebességű CD-RW meghajtóját, illetve a legújabb CD-R és CD-RW diszkjeit.

Az új veloCD estében elsőként a különböző teljesítményre vonatkozó adatokkal érdemes megismerkedni, ugyanis ezek jelentik az igazi újdonságot. A meghajtó az egyszer írható CD-R lemezeket 24-szeres, míg az újraírható diszkeket 10-szeres sebességgel képes megírni. A különböző CD lemezek olvasása 40-szeres sebességgel történhet. Mindezeknek köszönhetően az adatok, a képek, a zenék, és a videok CD-R lemezekre történő elmentése illetve tárolása nagyon gyorsan elvégezhető.

Az új veloCD természetesen nemcsak gyors, hanem megbízható adattárolást is lehetővé tesz. A meghajtóban 2 megabájt kapacitású puffer kapott helyet. A puffer kiürüléséből származó hibák kiküszöbölésében segít a BURN-Proof technológia, amely nagyon megbízható CD írást garantál. Itt kell megemlíteni, hogy a TDK olyan CD-R lemezeket is bemutatott, amelyek támogatják a nagy sebességű adattárolást. Az új Certified Plus 24x CD-R és a 10-szeres újraírást is lehetővé tevő High Speed CD-RW diszkek mindegyikét úgy fejlesztették ki, hogy azokat nagy sebesség mellett is megbízhatóan lehessen használni.

A vásárló az új veloCD meghajtó mellé egy gazdag szoftvercsomagot is kap. Ebben megtalálhatók többek között a Digital Mixmaster, a Nero 5.5 és az InCD programok is. A Digital Mixmaster szoftver egy felhasználóbarát környezetet biztosít a zenék és a különböző audioállományok kezeléséhez. Hatékonyan támogatja az MP3 formátumot is.

Az új TDK veloCD meghajtó körülbelül 300 dollárért (90 000 forintért) vásárolható meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások