Az Intel nagyot durrant a jövő héten?

Az Intel nagyot durrant a jövő héten?

2001. június 24. 16:26, Vasárnap
[CNet] A világ legnagyobb chipgyártó cégeként nyilvántartott Intel a PC-s piac válságának közepén a jövő héten New Yorkban megrendezésre kerülő TechX számítástechnikai szakkiállítást szeretné felhasználni arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse legújabb termékeit.

Michael Splinter, az Intel alelnöke a napokban azt nyilatkozta, hogy a korábban PC Expo nevet viselő TechX kiállításon az Intel számos olyan technológiai újításról fogja majd lerántani a leplet, melyekkel az előttünk álló hónapokban napvilágot látó új processzorok esetében is találkozhatunk majd. Magyarul ez azt jelenti, hogy az Intel a TechX kiállításon a jelenleg kapható processzorai mellett már a következő generációs chipjeinek is megpróbál minél nagyobb reklámkampányt csinálni.


Michael Splinter
Splinter elmondta, hogy ő a TechX-en szerda reggel tart majd egy komolyabb előadást, melyben megpróbálja kihangsúlyozni, hogy a jelenleg kapható csúcskategóriás Intel processzorok milyen óriási számítási teljesítményt nyújtanak, és ezzel párhuzamosan az áruk is rendkívül kedvező. Splinter a cég első 64 bites processzorát, az Intel Itaniumot is megpróbálja majd népszerűsíteni, vagyis felvázolja a chipben rejlő lehetőségeket, és elmondja majd, hogy miért is érdemes az újgenerációs szervereket ilyen processzorok köré építeni. A várakozások szerint Splinter szerdai előadásában beszámol majd az újgenerációs Pentium III-as processzorokról, vagyis a Tualatinokról, és elképzelhető, hogy a júliusban forgalomba kerülő új Pentium 4-es processzorokból is bemutat majd egy-két darabot.

A szakértők érdekesnek találják, hogy az Intel a számítógépes iparban már hosszabb ideje tapasztalható gazdasági hullámvölgy ellenére is folyamatosan új processzorok garmadájával lepi meg a piacot. Az Intel ezt azzal indokolja, hogy a gazdasági nehézségek még nem jelentik azt, hogy a cégnek időnként ne kellene új termékekkel előállnia. Az Intel azon az állásponton van, hogy a gazdasági hullámvölgynek igazából úgy vethetnek minél gyorsabban véget, ha a fejlesztések folyamatosan gőzerővel folynak. Az Intel egyébként már csak azért sem ülhet a babérjain, mert mind az asztali számítógépekbe, mind a hordozható számítógépekbe szánt processzorok piacán egyre komolyabb konkurenciát jelentenek a különböző AMD processzorok, sőt a mobil szegmensben még az új Transmeta chipekkel is fel kell majd vennie a harcot az Intelnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások