Az Intel és az AMD is jelen van a TechX-en

Az Intel és az AMD is jelen van a TechX-en

2001. június 28. 07:24, Csütörtök
[CNet] Most, hogy elérkeztünk a 2001-es év közepéhez, az olyan nagy chipgyártó cégek, mint az Intel, vagy az AMD úgy gondolják, hogy az új termékek folyamatos piacra dobásával megpróbálják színesíteni a kínálatukat, és abban reménykednek, hogy az idei év második fele sokkal jobb gazdasági mutatókkal zárul majd, mint az év első fele. Közismert, hogy a PC-s ipar az elmúlt hónapokban elég nehéz időket élt meg, azonban ez sem az Intelt, sem az AMD-t nem gátolja meg abban, hogy új processzorokat hozzon forgalomba, sőt, szerintük csak így lehet majd szépen lassan véget vetni ennek a szinte mindenki számára káros gazdasági hullámvölgynek. Az új termékek bejelentésére pedig kiváló alkalmat jelent az ehéten New Yorkban megrendezésre kerülő TechX szakkiállítás.

Az Intel a TechX-en bemutatta legújabb termékeit és technológiáit, így a látogatók találkozhatnak a 0,13 mikronos gyártási technológiával készülő, Tualatin magos, új Pentium III-as processzorokkal is, hiszen az Intel a TechX-en két olyan notebookot is bemutatott, melyekben már ilyen chipek üzemeltek. Az Intel ezenkívül bemutatott egy másik, hordozható számítógépekbe szánt processzort is, a Pentium III-M-et, és a cég képviselői elmondták, hogy a közeljövőben többek között a Fujitsu és az Acer tervezi olyan notebook piacra dobását, melyben 1 GHz-es, vagy magasabb frekvenciájú Pentium III-M processzor kap majd helyet. Az Intel szóvivői elmondták, hogy az első Pentium III-M processzorok megjelenése július folyamán esedékes, és az alacsony feszültségigényű változatok forgalomba hozatalát is tervbe vette már az Intel.

A TechX-en természetesen a régi konkurens, az AMD is nagy erőkkel képviseltette magát, hiszen a cég a teljes termékskáláját bemutatta a kiállításon, azonban sokan csalódottak voltak amiatt, hogy az asztali számítógépekbe szánt Palomino processzorokat még nem hozta el a TechX-re az AMD. Ez az új AMD processzor egyébként a jelenlegi tervek szerint a következő negyedévben lát majd napvilágot, mégpedig 1,5 GHz-es és 1,6 GHz-es változatokban.

"Az AMD egyszerűen csak tartja magát a korábbi terveihez, és logikus lépésekben folyamatosan növeli processzorainak frekvenciáit" - nyilatkozta Mark Bode, az AMD asztali számítógépekbe szánt termékeiért felelős marketingmenedzsere.

Bode elmondta, hogy mind az asztali számítógépekbe, mind a notebookokba szánt Athlon processzorok esetében 100 MHz-es lépésekben történő frekvencianövelésekre lehet majd számítani, a Duron processzorok pedig az idei év második felében érik majd el az 1 GHz-es frekvenciahatárt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások