AMD Athlon processzor az Ultimate PC-ben

AMD Athlon processzor az Ultimate PC-ben

2001. június 28. 07:33, Csütörtök
Az AMD képviselői nagy örömmel jelentették be, hogy a CRN magazin a New York-i TechX számítástechnikai szakkiállításon a cég Athlon processzorát választotta a nagyteljesítményű, "Ultimate PC" névre hallgató számítógépébe, melyet a TechX-en bárki meg is tekinthet működés közben.

A CRN munkatársai elmondták, hogy természetesen a konkurens Intel cég legnagyobb teljesítményű Pentium 4-es processzorát is alaposan szemügyre vették és le is tesztelték, azonban végül arra a következtetésre jutottak, hogy az AMD processzor minden tekintetben jobb az Intel chipjénél, ugyanis gyorsabb, robosztusabb, megbízhatóbb, sőt még olcsóbb is annál. A CRN szerint, aki manapság csúcsteljesítményű asztali számítógépet szeretne vásárolni, annak a konfigurációba mindenképpen AMD processzort kell választania.

A CRN-ről annyit érdemes tudni, hogy egy olyan számítástechnikai hetilap, mely mindig a legfrissebb hírekkel látja el olvasóit, akik közé számos informatikus, rendszerintegrátor és e-businessben érdekelt szakember tartozik, tehát egy elég neves lapról van szó. A CRN a korábbi években a Comdex és a korábban PC EXPO, ma már TechX névre hallgató számítástechnikai kiállításokon mindig kiállította saját Ultimate PC-jét, melyben kizárólag a legnagyobb teljesítményű és legjobb minőségű alkatrészek kaptak helyet, és nincs ez másképp az idei TechX kiállítás esetében sem.

"Nagyon komoly és körültekintő tesztjeink elvégzése után arra a következtetésre jutottunk, hogy az 1,4 GHz-es frekvenciájú AMD Athlon processzor DDR memóriával párosítva óriási teljesítményre képes. Az általunk tesztelt Athlonnak a legtöbb tesztben sikerült legyőznie még a jelentősen nagyobb frekvenciájú konkurens processzorokat is, ami azt mutatja, hogy az AMD Athlon processzorok kiválóan megtervezett architektúrával rendelkeznek. Számunkra teljesen egyértelmű volt, hogy az 1,4 GHz-es AMD Athlon processzort válasszuk a TechX-en kiállított Ultimate PC számítógépünkbe" - nyilatkozta John Yacono, a CRN tesztközpontjának igazgatója.

Az AMD vezetői értelemszerűen nagy örömmel fogadták a CRN döntését, igaz túlságosan nem voltak meglepődve a dolgon, hiszen az Athlon processzorok már korábban is számos szakmai elismerésben részesültek. Az AMD Athlon a közelmúltban a következő díjakat nyerte el: A 2001-es év CPU-ja (Maximum PC), Az év terméke (PC World), A legjobb hardware alkatrész (PC Magazine).

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások