A Nintendo az Xbox késésére számít

A Nintendo az Xbox késésére számít

2001. június 30. 17:47, Szombat
[Register] A Nintendo vezérigazgatója nemrégiben már kifejtette "mérhetetlen szimpátiáját" a GameCube konkurens Microsoft Xbox-szal szemben, de egy másik Nintendo vezető most ismét részletes elemzésbe kezdett az Xbox-szal kapcsolatban.

Úgy tűnik, a Nintendo-nak nem igazán sikerült megbarátkoznia a szoftveróriás Microsoft Xbox játékkonzoljával. Bár a Microsoft tervei szerint az Xbox a Nintendo GameCube-bal egyidőben, november elején fog megjelenni az USA-ban, a Nintendo korántsem biztos mindebben. Miután a Nintendo elnök-vezérigazgatója néhány hete részletes, szigorúan szakmai véleménynyilvánítást adott a rivális Microsoft cég játékkonzoljáról, most a társaság amerikai részlegének vezérigazgatója, Peter Main osztott meg néhány Xbox-problémát a közvéleménnyel.


Egy Microsoft játékkarakter, "Raven"


Kobe Byrant mozgását építik
bele a NBA Courtside 2002
című Gamecube játékba
Peter Main a japán Famitsu magazinnak adott interjújában a GameCube és az Xbox konzolok megjelenéséről beszélt. "A Microsoft november 8-ára igéri az Xbox kiadását, de ez szerintem még nem a végleges időpont" - mondta Main. Más a helyzet azonban a Nintendo GameCube-jával, amely természetesen "biztosan meg fog jelenni a tervezett időpontban, és igen erős résztvevő lesz a karácsonyi játékkonzol-piacon."

Main azt is megerősítette, hogy mintegy 4-5 GameCube játék lesz kapható az amerikai piacon még a november folyamán. Ez a szám azonban karácsonyig eléri a hetet - közölte Main. A japán piacon 2-3 játékkal indít a Nintendo, de az év végére már Japánban is 5 GameCube játék lesz megvásárolható.

Main az interjú végén kitért a GameCube hálózati képességeire is. Mint ismert, a Nintendo elnök-vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, az online játékok csak a megrögzött játékosokat érdeklik, ezért egyelőre nem kifizetődőek. A Nintendo ezen okoknál fogva nem tervez a GameCube játékkonzolhoz online játékokat kiadni. "Amennyiben online játékot akarnánk kiadni a GameCube-hoz, akkor sem tudhatnánk meg, hogy sikeres lenne-e, tehát nincs okunk kapkodni. Az egyetlen aki kapkodik, az a Microsoft az Xbox konzollal."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások