Az Apple ultramodern Cube PC-je antik darabbá vált

Az Apple ultramodern Cube PC-je antik darabbá vált

2001. július 5. 14:40, Csütörtök
[CNet] Az Apple Computer kedden véglegesítette azon döntését, miszerint a társaság kivonja az ultramodern Cube számítógép-sorozatot a forgalomból.

A stílusos PC-iről ismert Apple Computer Inc. egy évvel ezelőtt, a tavaly júliusi, New York-i MacWorld Expo-n mutatta be a Power Mac G4 Cube sorozatot, amelyet a társaság nagy reményekkel indított hódító útjára. Az Apple reményeiből a Cube-nak azonban nemsokat sikerült megvalósítani, már a kiadást követő hónapokban látható volt, hogy a kocka formájú számítógép nem fog nagy népszerűségnek örvendeni. Az eladási mutatók ugyanis messze a várakozások alatt maradtak.
Az Apple Computer hivatalos közleménye szerint a cég leállította a Cube gyártását, mindazonáltal van némi remény arra, hogy a modell a későbbiekben egy felújított változat formájában ismét piacra kerüljön. Az Apple egyelőre azonban nem tervez ilyesmit.

A Power Mac G4 Cube már jóideje eltűnt az Apple termékpalettájáról, ami különféle spekulációkhoz vezetett a 8 colos (20 cm) kocka alakú számítógép sorsát illetően. "A Cube tulajdonosok szeretik számítógépüket, de a legtöbb felhasználó inkább az erőteljes Power Mac G4 minitornyainkat választotta helyette" - mondta Phil Schiller, az Apple ügyvezető elnöke egy nyilatkozatában.

Az idei év első negyedében az Apple mindössze 12 ezer Cube számítógépet értékesített, jóval kevesebbet, mint az azt megelőző negyedévben, pedig a társaság terveiben a megelőző negyedév 29 ezer darabjának a háromszorosa szerepelt. Az Arizona Macintosh Users Group egyik technikusa szerint a Cube egy "jó ötlet rosszul kivitelezve". A számítógép többféle konstrukciós hibában szenvedett, amelyek közül talán a legjelentősebb az érintése működő, gyakran túlmelegedő főkapcsoló, amellyel rengeteg probléma volt.

Az Apple Computer egyik képviselője elmondta, a társaság továbbra is biztosítani fog technikai támogatást a Cube számítógépekhez, ahogy ezt a többi forgalomból kivont számítógép esetében is tette.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások