A világ leggyorsabb Pentium III alaplapja

A világ leggyorsabb Pentium III alaplapja

2001. július 7. 14:53, Szombat
A tajvani alaplapgyártó Iwill Corp. a napokban bejelentette, hogy elkészítette a világ leggyorsabb, Intel Pentium III processzorokhoz készülő alaplapját, amely az Intel 815EP chipkészletének új B-Step változatára épül.

Az Iwill szerényen nem mást állít, mint azt, hogy a társaság elkészítette a világ eddigi leggyorsabb Pentium III-alapú alaplapját. Az új Iwill PC alaplap, amely a keresztségben az Iwill BD133U típusjelzést kapta, elsősorban az Intel Corp. legújabb 1,13 és 1,27 GHz-es órajelű, 130 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával készülő Tualatin Pentium III-as processzorainak befogadására készült, de természetesen alkalmas a lassabb Pentium III és Celeron I-II CPU-kkal való használatra is. A Universal Socket 370 rendszerekhez optimizált alaplap támogatja a 66/100/133 MHz-es Front Side Bus (FSB) rendszersín sebességet.

Az Iwill új BD133U alaplapja emellett tartalmazza az úgynevezett SuperAudio technológiát, amely a Sony/Philips Digital InterFace (SPDIF) kimeneten keresztül egy hatcsatornás digitális hangrendszert alkot. Az alaplapból természetesen nem maradtak ki az olyan általánosnak számító szolgáltatások, mint például a dual-channel (kétcsatornás) Ultra ATA-100 vezérlő, amelyre maximálisan 4 IDE egység csatlakoztatható, vagy a 6 darab 32 bites PCI csatlakozó, az AGP 4x port, az USB (Universal Serial Bus), és a CNR.

Mivel az alaplap az Intel 815EP B-Step Pentium III-alapú chipkészletére épül, a hagyományosnak nevezhető SDR SDRAM memóriamodulok helyezhetőek bele, azokból is a PC100 vagy PC133 szabványúak. A BD133U három darab SDRAM DIMM foglalatott tartalmaz, amelyekbe összesen 512 MByte RAM helyezhető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások