Új digitális fényképezőgép a Canontól

Új digitális fényképezőgép a Canontól

2001. augusztus 18. 03:58, Szombat
A Canon PowerShot G2 a jelenlegi PowerShot G1 digitális fényképezőgépre épül. Természetesen a teljesítménye a számos újdonságnak köszönhetően jóval nagyobb. A fejlesztések során a Canon igyekezett a legmodernebb technológiákat és megoldásokat felhasználni, amelyeknek köszönhetően az új kamera képminősége sokat javult. Az új funkciók révén hatékonyabb fényképezésre nyílik lehetőség.

A PowerShot G2 esetében a Canon egy 4 magepixeles CCD-t alkalmaz, amelynek köszönhetően kiváló minőségű fényképek készíthetők. A cég egy, az eddigieknél nagyobb teljesítményű jelfeldolgozó IC-t is felhasznál, amellyel még élethűbb fényképek rögzíthetők. Az új fényképezőgép maximális felbontása 2272 x 1704 pixel. Ezenkívül a felhasználó az 1600 x 1200, az 1024 x 768 és a 640 x 480 pixeles felbontást biztosító üzemmódok közül is választhat. A képminőség további 13 féle beállítási lehetőséggel befolyásolható. Ezek közül három például a JPEG tömörítés definiálására szolgál. A Canon RAW mód segítségével többek között a kontraszt, az élesség, a telítettség és a színmélység is pontosan beállítható. A különböző funkciók és beállítási lehetőségek gyorsan és kényelmesen elérhetők.

A PowerShot G2 3-szoros optikai és 3,6-szoros digitális zoommal rendelkezik. A kamerához alapesetben egy 32 megabájt kapacitású CompactFlash memóriakártya jár. Természetesen lehetőség van kisebb videok rögzítésére is. Ekkor a felhasználó kétféle üzemmód közül választhat. Felbontástól függően 30 illetve 120 másodpercnyi mozgókép felvételére van mód. A fényképezést jelentősen megkönnyíti a kamerához tartozó LCD kijelző. Ennek érdekessége, hogy 180 fokban kihajtható és 270 fokban függőlegesen elforgatható.

A PowerShot G2 támogatja a közvetlen nyomtatást lehetővé tevő megoldásokat, és kompatibilis a Card Photo Printer CP-10 nyomtatóval. Ez azt jelenti, hogy a rögzített fényképek számítógép nélkül is gyorsan és egyszerűen kinyomtathatók. A kamerát csak csatlakoztatni kell a printerhez, kiválasztani a kívánt képeket és már kezdődhet is a nyomtatás.

A Canon új, PowerShot G2 digitális fényképezőgépe várhatóan szeptemberben kerül piacra. Az ára körülbelül 1000 dollár (300 000 forint) lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások