Hewlett-Packard dvd100i DVD+RW meghajtó

Hewlett-Packard dvd100i DVD+RW meghajtó

2001. augusztus 21. 02:47, Kedd
Szakértők szerint a DVD eszközök piacán tapasztalható konkurenciaharc a jövőben egyre inkább fokozódni fog majd, melynek ékes bizonyítéka, hogy a világ egyik legnagyobb, számítógépek és perifériák gyártásával foglalkozó cége, a Hewlett-Packard a mai nap folyamán bejelentett egy olyan új DVD eszközt, mely képes akár a DVD-lemezek többszöri újraírására is.

A Hewlett-Packard képviselői által most bejelentett HP dvd100i névre hallgató újdonság szeptembertől kezdve világszerte kapható lesz, így most már csak az kérdéses az ügyben, hogy a felhasználók hány százaléka tud, vagy akar kifizetni 599 dollárt (~180e Ft) egy ilyen nagytudású eszközért. A Hewlett-Packard egyébként nem titkoltan rendkívül büszke arra, hogy a világ első, szélesebb körben is kapható, DVD+RW szabványt támogató berendezésén a HP logoja található meg. A bejelentés kapcsán a cég marketingesei nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az új HP DVD eszköz segítségével a felhasználók könnyedén DVD-lemezre rögzíthetik különböző videófelvételeiket, melyeket aztán szinte bármely otthoni DVD-lejátszóval megtekinthetnek, ráadásul, amennyiben már nincs szükségük az adott videóanyagra, akkor azt pillanatok alatt akár le is törölhetik a lemezről.

A számítógépek gyártásával foglalkozó cégek rendkívül nagy lelkesedéssel fogadják a közeljövőben debütáló vadonatúj DVD-író/újraíró meghajtókat, hiszen reményeik szerint ezek a termékek akár jelentős mértékben is növelhetik majd eladásaikat. A gyártók ezen reményei egyébként teljes mértékben érthetőek, hiszen két évvel ezelőtt az elérhető árú CD-író/újraíró berendezések nagyon nagy lökést adtak a számítógépes eladásoknak. Várakozások szerint a DVD-író berendezések esetében az idei év folyamán hasonló pozitív következményekkel lehet majd számolni, de a DVD-írók terjedése várhatóan az otthoni DVD-lejátszók eladási mutatóira is jó hatással lesz.

A most bejelentett HP dvd100i névre hallgató DVD-meghajtó 2,4-szeres sebességgel képes a DVD-lemezek újraírására, ami Dean Sanderson, a Hewlett-Packard termékmenedzsere szerint olyan sebesség, ami egy CD-ROM 20-szoros sebességű olvasási sebességéhez hasonlítható. Az újdonság ezenkívül legfeljebb 8-szoros sebességgel képes a DVD-lemezek olvasására, a CD-R lemezeket 12-szeres, az újraírható CD-RW lemezeket pedig maximum 10-szeres sebességgel képes írni. A HP dvd100i természetesen a normál CD-k olvasására is képes, melyet maximálisan 32-szeres sebességgel képes megtenni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások