Öt megapixeles digitális fényképezőgép

Öt megapixeles digitális fényképezőgép

2001. augusztus 23. 01:12, Csütörtök
A Sony a legújabb digitális fényképezőgépét a profi fotósok számára fejlesztette ki. Ennek megfelelően olyan megoldásokat és technológiákat használt fel, amelyek segítségével a lehető legjobb minőségű fényképek készíthetők. A nagy teljesítményű kamera számos új funkcióval rendelkezik, amelyek még hatékonyabbá teszik a fényképezést. Takashi Kondo, a Sony egyik vezetője elmondta, hogy az új készülék nemcsak kiváló minőségű képek rögzítését teszi lehetővé, hanem a kreatív fényképezést is elősegíti.

A Cyber-shot termékcsaládhoz tartozó új, DSC-F707 típusú digitális fényképezőgépben egy 5,24 megapixeles CCD került bele, amely kiváló minőségű fényképek készítését teszi lehetővé. A kamerával akár 2560 x 1720 pixeles felbontású képek is rögzíthetők. A DSC-F707-ben a Carl Zeiss Vario Sonnar 5X optikai zoom lencsék találhatók meg. Két LCD kijelzővel rendelkezik, ugyanis megtalálható rajta egy 1,8 colos LCD és egy elektronikus kereső is.

Az új Cyber-shot modell számos funkcióval rendelkezik, amelyek manuálisan és automatikusan is vezérelhetők. Így például a gyors automatikus fókuszálás mellett lehetőség van kézi beállításra is. A Hologram AF megoldás a Sony új, lézeres fókuszáló rendszere, amelynek előnyei elsősorban sötétebb körülmények között használhatók ki ideálisan. Gyengébb megvilágítás esetén jól alkalmazhatók még a NightShot és a NightFraming funkciók is. Az élethű fényképek készítésében nagy szerepe van a különböző zajcsökkentő megoldásoknak. Ilyen például a Clear Color NR, amely a színinformációkat manipulálja a lehető legjobb minőség elérése érdekében.

A Cyber-shot DSC-F707 a számítógéphez USB interfészen keresztül csatlakoztatható. Támogatja a JPEG, a TIFF és a GIF formátumokat. Az MPEG-HQ és az MPEG-EX videomódokkal kompatibilis. A kamerába alapesetben egy 16 megabájt kapacitású Memory Stick kártya kerül bele.

A Sony Cyber-shot DSC-F707 körülbelül 1000 dollárba (280 000 forintba) fog kerülni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások