AMD-Fujitsu közösvállalkozás

AMD-Fujitsu közösvállalkozás

2001. augusztus 24. 06:32, Péntek
Az Advanced Micro Devices (AMD) minden jel szerint 50%-os részesedést vásárol a Fujitsu Ltd. oregoni flash gyárában, amely így a jövőben a két társaság közösvállalkozásának a részét fogja képezni.

A hírt maga az AMD jelentette be az elmúlt napokban. A greshami (Oregon, USA) flash memóriákat gyártó üzem hamarosan a Fujitsu AMD Semiconductor Ltd. (FASL) része lesz, mondta John Greenagel, a chipóriás AMD egyik szóvivője. Annak lehetősége, hogy az AMD részt vásároljon a greshami flash gyárban, az elmúlt héten került az AMD vezetői tanácsa elé, és ott egyöntetű támogatást kapott, mondta Greenagel.

Az AMD vezetősége mindezt nemsokkal azután jelentette be, hogy a japán Fujitsu a napokban közzétette, igen súlyos pénzügyi gondjai miatt 16400 alkalmazottját el kell, hogy bocsájtsa a cégtől. A két társaság mostani megegyezése szerint egyik fél sem versenyezhet a közösvállalkozás Fujitsu AMD Semiconductorral, mondta az AMD szóvivő. A greshami gyár, igaz ezidáig a Fujitsu birtokában volt, már régebb óta a FASL-nak szállított flash memóriachipeket, derült ki Greenagel nyilatkozatából. "Minden egyes flash memória, amit a két társaság elad, a közösvállalkozás terméke" - tette hozzá.

"Jelenleg azt vizsgáljuk, hogy van-e értelme bővíteni a közösvállalkozást, és a FASL birtokába juttatni a greshami gyáregységet" - mondta Greenagel. "Tisztább, gördülékenyebb működést tenne lehetővé, ha a gyár a közösvállalkozás birtokába kerülne."

A közelmúltban a flash, nem felejtő (non-volatile) memóriachipek ipara a memóriák árának drasztikus lecsökkenésével nehéz helyzetbe került, és számos társaság komoly anyagi gondokba keveredett.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások