Alone in the Dark - The New Nightmare

Alone in the Dark - The New Nightmare

2001. augusztus 24. 12:05, Péntek

Kiadó: Infogrames
Fejlesztő: Darkworks

Rendszer Követelmények:
Minimum: PII 400, 64MB RAM, 3D gyorsító, Win9x/2000/ME
Hasonló játékok: Alone in the Dark
Kategória: Kaland


A PSX és egyéb konzolok bizony bővelkednek minőségi horror játékokban, elég ha csak a híres és hírhedt Resident Evil sorozatra gondolunk. PC-n már az idejét sem tudom, mikor rettegtem egy jót az elmúlt években (Elvira - ’92?). Szerencsére azonban az utóbbi két-három hónap több nagyszerű ijesztgetős játékkal is megáldott minket. Ott volt a Clive Barker's Undying-ja, vagy a Balir Witch 1, 2, 3, illetve a most terítékre kerülő Alone in the Dark - The New Nightmare.

Klikk ide!     Klikk ide!

Az AITD sorozat még a kilencvenes évek elején indult, az Infogrames fejlesztőműhelyéből. Emlékszem milyen megdöbbenéssel figyeltem a 286-os VGA képernyőjén az akkoriban tökéletesnek számító kockafejű nyomozóm vektoros animációját. Az 1920-as években játszódó történetet, ami már akkor is két szálon futott, később két másik hasonló csoda követte, majd több évnyi hallgatás után végre megjelent az új rémálom, újra az azóta szoftvernagyhatalommá fejlődött Infogrames gondozásában.

Klikk ide!     Klikk ide!

Az Alone in the dark legutolsó – 3. része a vadnyugaton játszódott. A mostani egy hatalmas ugrással a XXI. századba kalauzol el minket. 2001-ben járunk. A történet szerint Edward Carnby - hosszúhajú, hosszúkabátos magándetektív, hosszúcsövű pisztollyal felfegyverkezve - és Aline Cedrac - fegyvertelen de annál elszántabb régésznő és szakfordító kisiparos - egy repülőgépen a már nevében is rosszat sejtető Shadow Island felé tartanak, mikor a gép viharba kerül és egy titokzatos támadás következtében lezuhan. Hőseinknek még sikerül időben kiugrani, és ketten, két különböző helyen landolnak. Carnby a sziget egyik erdejében, Aline pedig Obed professzor - Shadow Island hivatalosan egyetlen lakójának kúriájának tetején.

Klikk ide!     Klikk ide!

A történet elején lehetőségünk van, hogy a két főhős közül válasszunk és mindkét esetben egyedi kalandban legyen részünk. Mivel a két karakter alapvetően különbözik, a fő motívumokat kivéve (megoldandó puzzle feladványok stb.) a történet felgöngyölítése is különböző szálon fog futni. Persze a Carnby és Ms. Cedrac időnkét találkozik majd, és rádión folyamatosan tartják a kapcsolatot, ezzel is egyre előrébb viszik a sztorit.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások