Windows XP: magas ár és nagyszabású reklámkampány

Windows XP: magas ár és nagyszabású reklámkampány

2001. augusztus 26. 07:32, Vasárnap
Pénteken a Microsoft hivatalosan is bejelentette a Windows XP operációs rendszer árazását, bár sokaknak már nem jelentettek új információt a most közölt árak, ugyanis csütörtökön az Amazon.com immár második alkalommal is nyilvánosságra hozta a cég új operációs rendszerének árait. Lényeg a lényeg, vagyis, hogy a felhasználóknak a Windows XP-ért valamivel többet kell majd kifizetniük, mint amennyit a szoftveróriás korábbi operációs rendszereiért fizettek. A különböző kiszerelésben kapható Windows XP-k végfelhasználói ára átlagosan tíz százalékkal emelkedett a korábbi Microsoft OS-ek árához képest.

A Windows XP-ből október 25-én két egymástól eltérő változat lát majd napvilágot, bár nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy aki új számítógépet vásárol, már akár szeptember végén is hozzájuthat az új operációs rendszerhez. A Windows XP Home Edition upgrade változatának Microsoft által előírt ára 99 dollár lesz, ami 10 dollárral több, mint a Windows Millenium hasonló változatának az ára. Aki a Windows XP Home Edition teljes változatára vágyik, annak 199 dollárt kell majd kifizetnie a szoftverért, vagyis 20 dollárral többet, mint a Windows Me-ért.


A Windows XP Professional Edition upgrade változata 199 dollárba, teljes verziója pedig 299 dollárba kerül majd, ami a Windows 2000 árához képest mindkét esetben 20 dolláros növekedést jelent. A két szoftvergeneráció közötti árkülönbség azonban tovább nő, ha figyelembe vesszük, hogy a Windows 2000 Professional hamarosan már 120 dolláros áron is hozzáférhető lesz. Az Amazon.com egyébként már csütörtökön megkezdte a Windows XP-re vonatkozó előrendelések felvételét, azonban néhány órán belül valamilyen okból kifolyólag ezt beszüntették.

Ahogy az egyébként várható volt, a Microsoft pénteken leszállította a nagyobb számítógépgyártó cégek számára a Windows XP végleges kódját, így ezeknek a cégeknek kerek egy hónapjuk van arra, hogy rendszereiken megfelelő módon üzembe helyezzék és le is teszteljék a Microsoft újgenerációs operációs rendszerét. Az első, Windows XP-vel ellátott személyi számítógépek egyébként hivatalosan szeptember 24-én látnak majd napvilágot, és ezzel párhuzamosan megindul a rendkívül agresszív Windows XP reklámkampány, melynek összköltsége eléri, sőt meg is haladhatja az 1 milliárd dollárt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások