240 MB-os SuperDisk meghajtó

240 MB-os SuperDisk meghajtó

2001. szeptember 13. 11:14, Csütörtök
Az adattároló technológiáknak, megoldásoknak és eszközöknek számtalan fajtája létezik. Ezek közül a legismertebbek a hajlékonylemezes meghajtók. Ezekről eddig már sok szakember állította, hogy eljárt felettük az idő, és a mai elvárásoknak ma már nem felelnek meg, hiszen például a különböző CD és DVD meghajtók sokkal hatékonyabb adatrögzítést biztosítanak. A Winstation Systems azonban nem ezen a véleményen van, hiszen komoly fejlesztéseket folytat a hajlékonylemezes megoldásokkal kapcsolatban.

A Winstation legújabb terméke a 240 MB-os SuperDisk meghajtó, amely az LS-240 technológiákra épül. A cég szerint ezek az eszközök fogják felváltani, azokat az LS-120 technológiákkal kompatibilis meghajtókat, amelyek először 1997-ben jelentek meg a piacon. Ezek maximálisan a 120 MB-os lemezek kezelésére alkalmasak. Tehát az új SuperDisk meghajtók éppen kétszer nagyobb kapacitást biztosítanak, mint az eddigi modellek. A 120 MB-os eszközöket jelenleg leginkább az iparban és az egészségügyben használják. A Winstation képviselője elmondta, hogy a cége nagy reményeket fűz az új meghajtókhoz, és bíznak abban, hogy a SuperDisk termékek továbbra is népszerűek lesznek.


Az új SuperDisk meghajtók nagy előnye, hogy nemcsak a 240 MB-os lemezekkel kompatibilisek, hanem a 120 MB-os, az 1,44 MB-os, sőt még a 720 KB-os diszkekkel is. A SuperDisk segítségével a hagyományos 1,44 MB kapacitású lemezeket akár 32 MB-osra is le lehet formázni. Típustól függően támogatják az IDE és a SCSI interfészeket. Az adatátviteli sebességük 300 KB/másodperc, míg az átlagos hozzáférési idejük 65 milliszekundum. A meghajtók 7200 fordulat/perces fordulatszámmal működnek.

A Winstation tervei szerint az új SuperDisk meghajtók még ebben a hónapban elérhetővé válnak, és körülbelül 190 dollárba (53 000 forintba) fognak kerülni. Az LS-240 SuperDisk lemezek három darabos csomagolásban 27 dollárért (7500 forintért) vásárolhatók meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások