A játékipar reagál a terrortámadásokra

A játékipar reagál a terrortámadásokra

2001. szeptember 18. 19:47, Kedd
A filmipar hasonló bejelentéseit követően immár a játékkiadók is közölték, elhalasztják néhány új játék kiadását, amelyek közül több elképzelhető, hogy a későbbiekben sem fog megjelenni.

A múlt keddi, tragikus kimenetelű terrortámadás-sorozat a gazdaság mellett kihatott a film- és játékiparra is. Azok a filmek illetve játékok, amelyek korábban igéretes produkciónak számítottak, a terrorcselekmények után könnyen izléstelennek, felháborítónak tűnhetnek.

A játékok közül talán a Spider-Man 2 (Pókember 2) tartalmazza a legszembetűnőbb kapcsolatot a leomlott Világkereskedelmi Közponntal. Az Activision játéka, amely pénteken jelent volna meg a Sony PlayStation játékkonzolra, csak később, várhatóan október 19-én kerülhet a boltok polcaira, jelentősen átdolgozott formában. A fejlesztők kiveszik a játékból azt a szintet, amely egy, a Világkereskedelmi Központ ikertornyaira emlékeztető helyen játszódik. Több másik szinten a háttérben látszik egy hasonló ikertorony, amely feltehetően szintén kikerül az átdolgozott kiadásból.

A Spider-Man 2 mellett az Electronic Arts Majestic online játéka, valamint a JoWood World War III: Black Gold real-time stratégiája is a tiltólistára került. Ez utóbbi egyébként egy, az Egyesült Államok, Közel-Kelet, Oroszország, valamint az arab nemzetek között kialakult konfliktusban játszódik. Egyelőre nem tudni, a World War III: Black Gold mikor fog megjelenni, de a JoWood nem készül végleg leszámolni a projekttel.

A sokak által várt Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty eredetileg novemberben jelent volna meg, de mostmár biztosan késni fog. A játékban a Spider-Man 2-höz hasonlóan olyan helyszínek találhatóak, amelyek hátterében New York, és a Világkereskedelmi Központ látható. Mint ismeretes, az Electronic Arts új dobozt tervez az egy éve kiadott Red Alert 2-nek, amely számos amerikai bolt polcairól ideiglenesen lekerült.

A játékok megjelenésének késése természetesen eltörpül a múlt keddi terrortámadást követő emberi tragédiában. A hírek szerint a játékszoftver gyártók nem veszítettek alkalmazottat a Egyesült Államokat ért támadásban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások