A Windows XP lesz a Microsoft fő bevételi forrása

A Windows XP lesz a Microsoft fő bevételi forrása

2001. szeptember 20. 06:51, Csütörtök
[ExtremeTech] Egyes előjelzések szerint a redmondi szoftveróriás Microsoft fő bevételi forrása 2002-ben a hamarosan, egészen pontosan október 25-én debütáló Windows XP operációs rendszer lesz.

Egy napokban kiadott tanulmány szerint a szoftvercég 2002-es bevételeinek hozzávetőleg kétharmada a Windows XP operációs rendszer eladásaiból fog származni. Mindez valójában nem meglepő, hiszen a Microsoft komoly figyelmet fordított a rendszer által bevezetett új szolgáltatások minőségére, a stabilitásra, és természetesen a megfelelő marketingre is.


A tanulmányt készítő International Data Corp. (IDC) szerint "a Windows XP a jelenlegi legjobb szoftvermegoldás a felhasználói környezetek közül". Al Gillen, az IDC egyik piackutatási menedzsere hozzátette, hogy "a megjelenés után a Windows XP szinte azonnal átveszi a piacvezető szerepet a Windows 98 és Millennium Edition (Me) változatoktól, és a Windows 2000 helyét is gyorsan el fogja foglalni".

Az IDC közvéleménykutatása során fény derült arra a tényre, hogy számos felhasználó belefáradt az operációs rendszer állandó fejlesztésébe, különösen amennyiben mindez új hardverelemek vásárlásával jár együtt. "Ennek ellenére az IDC úgy hiszi, hogy a Windows XP eladásai gyorsan utolérik a többi Microsoft termékét, és a szoftver továbbra is őrizni fogja a társaság dominanciáját a felhasználói operációs rendszerek terén" - mondta Gillen. A piackutató azonban fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Microsoft operációs rendszereinek eladásai összeségében nem fognak növekedni.



Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások