Megújult a SuperGamez

Megújult a SuperGamez

2001. szeptember 20. 03:18, Csütörtök
A leghűségesebb olvasóink bizonyára emlékeznek rá, hogy alig több mint egy éve komoly átalakításon ment keresztül a SuperGamez. 2000. júliusában vadiúj publikációs renszert üzemeltünk be, radikálisan átalakítottuk a rovatstruktúrát és a dizájnt is.

Idén amikor nekiláttunk a korszerűsítések megtervezéséhez, igencsak törni kellett a fejünket, hogy min szeretnénk változtatni, tekintve, hogy olyan sok dolog vált be az elmúlt egy év alatt, hogy azokat csak elrontani lehetett volna, nem tökéletesíteni. Így gyakolatilag apró változtatásokon kívül semilyen nagyobb átalakításba sem kellett fognunk. Azonban az apró változtatásokból kijutott bőven, lássuk sorjában!

Új dizájn
A tavalyi átalakítások óta, az akkor még divatos megjelenésünk felett sajnos eljárt az idő, ezért az átalakítás miértje elsősorban az "új ruha" volt. Szabó Tamásnak (thefly) köszönhetően a megjelenésünk ismét korszerű, és a több beépített grafika ellenére továbbra is nagyon gyors.

Strukturális átalakítások
Megtartottuk a jólbevált vízszintes elrendezésű menüt, amely azonban most két sorból áll. A "füles" menüben a különböző rovatok oldalait érhetjük el, míg alatta a kereső melletti menüben a szolgáltatások linkjei lettek elhelyezve. Külön aloldalt kapott a SuperGamez 3 fő témaköre az informatika, hardver és játék témák. Ezeken az aloldalakon "portálos" stílusban vannak összefoglalva a tartalmak, ezért azok számára akiket pl. csak a hardver érdekel, célszerű a Hardver oldalon keresztül böngészni a cikkeket.

HÍR-LAP
Újdonság a HÍR-LAP, amely a régi struktúra egy funkcionális hibáját hivatott kijavítani. Eddig sajnos nem volt lehetőség arra, hogy a rövid, de fontos híreket is megírjuk, mert a főoldali bevezetők miatt kényszerűen nagy cikket kellett írni. A HÍR-LAP célja az, hogy azokat a híreket, amelyek méretük miatt túl kicsik, hogy megírjuk "nagyhírnek" felkerülnek erre az oldalra. A HÍR-LAP-ot naponta fogjuk frissíteni, és elsősorban játékhírek, rövidebb tudományos hírek, és hardver hírek lelőhelye lesz. Célszerű tehát azt is naponta nézegetni.

Kiemelt Hírek
Apró feature a főoldal és a rovat oldalak bal-felső részén: naponta bejelöljük a kiemelt híreket, amelyek itt fognak megjelenni. Ez lehetővé teszi, hogy a fontos hírek napok múltán se kallódjanak el.

Kedvenceink
Nem is portál a portál egy kiadós linkgyűjtemény nélkül. Habár a Kedvenceink között még csak mindössze 800 db naponta automatikusan ellenőrzött link található, terveink szerint havi 200-al fog bővülni. A linkek tárolására külön fa-strukturájú tárolórendszert fejlesztettünk, amely lehetővé teszi a Yahoo stílusú tárolást.

Fórum újdonságok
A fórumban régi adósságunkat törlesztettük a regisztráció kibővítésével. A fórumozók már többször kérték, hogy a regisztrációval együtt olyan alapadatokat is publikussá tehessenek mint pl. ICQ szám, vagy honlap cím. Nos, mostantól a fórum menüben a Felhasználó infókra kattintva ki lehet tölteni további regisztrációs mezőket (opcionálisan), amelyek akkor jelennek meg, ha a fórumban egy regisztrált felhasználó nevére kattintunk.

Továbbá lehetővé tettük, hogy a regisztrált felhasználók a nickjük helyére egy 120x20 pixeles képet töltsenek fel, ezzel egyedivé téve a hozzászólásaikat. Ha egy hozzászóló logója fölé visszük az egeret pár másodpercre, akkor kiírja az illető eredeti nickjét, így elkerülhetjük az esetleges félreértéseket. A logóra, vagy a regisztrált felhasználó nickjére kattintva a továbbiakban az adott felhasználóhoz tartozó adatlap jön be, nem az email cím.

Megoldottuk azt a régi hiányosságot is, hogy a fórumból, a cikkek témái közt tallózva nem lehetett visszamenni az eredeti cikkhez. Most ha tartozik az adott fórumtémához cikk, akkor az üzenetek listázásakor a téma címe linkké változik.

Végére álljon itt egy kis statisztika:
Az elmúlt egy évben átlagosan 9800 ember kereste fel naponta a SuperGamezt, ezzel napi 50000-55000 lapletöltést generálva. A lapon egy év alatt több mint 4400 hír és cikk jelent meg, amelyeknek átlagos terjedelme 2412 karakter. Lapunk mindig ismert volt arról, hogy illusztrációhoz nagyságrendekkel több képanyagot használunk mint más portálok. A magazin adatbázisában található 9853 hír és cikk összesen 1.6 GB-nyi képanyagot tartalmaz.

Reméljük a megújult SuperGamez olvasóink kedvére válik és továbbra is kitartanak oldalaink mellett.

További jó olvasgatást és kellemes időtöltést kíván: a SuperGamez csapata.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások