Feltörték az iráni kormány website-ját

Feltörték az iráni kormány website-ját

2001. szeptember 20. 15:18, Csütörtök
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a világ hackertársadalma megosztott atekintetben, hogy a múlt hét kedden New Yorkban és Washingtonban történt véres terroristatámadásokat internetes módszerekkel vajon meg kell-e bosszulni. Az amerikai hackerek értelemszerűen sokkal radikálisabb nézeteket vallanak ez ügyben, míg a német hackerek azt tanácsolták amerikai "kollégáiknak", hogy próbáljanak meg lehiggadni, és ne kezdjenek bele egy beláthatatlan következményekkel járó cyberháborúba. Ahogy az várható volt, sok hacker nem fogadta meg a németek tanácsát, melynek meg is lett az eredménye, hiszen az FBI most kiadott egy közleményt, melyben az elszaporodó hackertevékenységek következtében arra hívja fel a rendszergazdák figyelmét, hogy minden eddiginél jobban vigyázzanak a rájuk bízott számítógépes rendszerekre.

Az FBI ezt a közleményt azt követően adta ki, hogy hackerek egy csoportja hétfőn elcsúfította az iráni kormány belügyminisztériumának internetes oldalait. A www.moi.gov.ir címen található weboldalon a hackertámadás után különböző becsmérlő feliratok és képek voltak találhatók, mely képek közül az egyiken maga Oszama bin Laden volt látható, akinek fejéhez két fegyver volt szegezve, és az "Oszama halott" felirat is helyet kapott a képen. Aki esetleg nem tudná, Oszama bin Laden egy szaud-arábiai disszidens milliárdos, aki az utóbbi években arról híresült el, hogy különböző terroristacselekményeket szervez és támogat világszerte. A múlt héten történt repülőgépes terrorcselekmények ügyében jelenleg Oszama bin Laden az amerikai kormány elsőszámú gyanúsítottja.

Az Oszama bin Ladent ábrázoló kép alatt a magát "The Dispatchers"-nek nevező hackercsoport a következő mondatokat helyezte el: "Mi egy olyan számítógépes biztonsági rendszerekkel foglalkozó csoport tagjai vagyunk, mely csoportot rendkívüli módon felháborítják az olyan terroristacselekmények, melyekre napjainkban is sort került. Feladatunknak érezzük, hogy minden rendelkezésünkre álló lehetőséget kihasználjunk, hogy visszavágjunk a terroristáknak és támogatóiknak".

A hackercsoport saját tagjainak állítása szerint nemcsak amerikai hackerekből áll, hanem számos országból vannak tagjai. A The Dispatchers csoport elsődleges célpontjai közé olyan országokban üzemeltett website-ok és számítógépes rendszerek tartoznak, mely országok kimondva vagy kimondatlanul támogatják a terrorizmust.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások