Öt megapixeles digitális fényképezőgép a Nikontól

Öt megapixeles digitális fényképezőgép a Nikontól

2001. szeptember 21. 00:05, Péntek
Eddig már több cég is mutatott be olyan csúcskategóriás fényképezőgépeket, amelyek 5 megapixeles CCD-vel rendelkeznek. Ezek a kamerák nagyon jó minőségű fényképek készítését teszik lehetővé, és számos hatékony funkcióval rendelkeznek. A Nikon a legújabb Coolpix 5000 típusú készülékével kívánja felvenni a versenyt a többi gyártó által kifejlesztett, hasonló teljesítményű fényképezőgépekkel. Deborah Sauer, a Nikon egyik munkatársa elmondta, hogy a Coolpix 5000 elsősorban a profi fotósok számára ideális, ugyanis olyan megoldásokat és funkciókat tartalmaz, amelyek hatékony és nagyon kreatív fotózást tesznek lehetővé. Bill Giordano, a cég egyik vezetője szerint az új kamera a lehető legjobb minőségű fényképek készítésére alkalmas, köszönhetően a precíz optikának és az 5 megapixeles teljesítménynek.


A Nikon Coolpix 5000 kialakításának köszönhetően nagyon könnyen és biztonságosan hordozható, ugyanis egy magnéziumötvözetből készült burkolattal látták el. A súlya körülbelül 350 gramm. A kamera egy 5,24 megapixeles CCD-t tartalmaz, amelynek segítségével akár 2560 x 1960 pixeles felbontású fényképek is készíthetők. A fényképezőgépben 3x Zoom-Nikkor lencsék kaptak helyet. Ezeken kívül a felhasználó 4-szeres, fokozatmentesen állítható digitális zoomot is használhat.

A Coolpix 5000 számos üzemmóddal és funkcióval rendelkezik. Ezek közül újdonságnak számít például az úgynevezett Clear Image üzemmód, amely nagyon tiszta, zajmentes és éles fényképek készítését teszi lehetővé 1280 x 960 pixeles vagy ennél kisebb felbontás mellett. A fényképezést nagymértékben megkönnyíti az 1,8 colos, 270 fokban forgatható LCD kijelző is. Az elkészült képek CompactFlash kártyákon tárolhatók. Az új kamerához alapesetben egy 32 MB-os memória jár. A fényképeket USB interfészen keresztül lehet a számítógépre áttölteni.

A Nikon Coolpix 5000 novembertől lesz elérhető, és körülbelül 1100 dollárba (310 000 forintba) fog kerülni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások