Bin Laden lekörözte még Britney Spearst is

Bin Laden lekörözte még Britney Spearst is

2001. szeptember 22. 03:46, Szombat
A legfrissebb felmérések szerint az internet történelmében talán először most fordulhatott elő, hogy a nemzetközi számítógépes hálózaton sokkal több felhasználót érdekel Oszama bin Laden, mint például Pamela Lee Anderson, valamint világszerte sokkal többen szeretnének megismerkedni az amerikai zászló történetével, mint amennyien például újabb Britney Spears pletykákat szeretnének olvasni.

Ez persze korántsem véletlen, hiszen a múlt hét kedden a Világkereskedelmi Központ és a Pentagon ellen végrehajtott rendkívül véres terrortámadások megtették a hatásukat, az amerikaiakat, és természetesen a világ más nemzeteihez tartozó felhasználókat is érdeklik az ügy folyományai, és az amerikaiak nemzeti öntudatának erősödése az interneten is érezteti a hatását. A héten nyilvánosságra hozott felmérések szerint évek óta nem volt példa arra, hogy az internetes keresőkben a "szex" címszó kikerüljön a top10-ből, de az amerikai terrorcselekmények következtében erre most sor kerülhetett.

"Az internetes keresők segítségével a felhasználók az elmúlt héten szinte kizárólag az amerikai terrortámadással kapcsolatos dolgokra kerestettek rá" - nyilatkozta David Emanuel, az egyik legnépszerűbb internetes kereső site, az Altavista szóvivője. Az Altavista egyébként mindig is figyelte és regisztrálta, hogy a felhasználók mely szavakra kerestetnek rá a legtöbbször, és a múlt heti adatokból kiderült, hogy a toplista elejéről villámgyorsan lekerültek az olyan szavak, illetve nevek, mint például Pamela Lee Anderson, Britney Spears, vagy a Backstreet Boys. A top10-es listán eddig mindig bérelt hellyel rendelkező szex szó a múlt héten csak a tizenhetedik legkeresettebb szó volt.

Az eddigiekben a felhasználók a szex mellett sok egyéb szórakoztató tartalmú oldalt kerestek az internetes keresők segítségével, a terrorcselekmények óta azonban a felhasználók leginkább az olyan folyamatosan friss hírekkel szolgáló internetes site-okra kerestetnek rá, mint amilyenek például a CNN, vagy a BBC site-jai, ezenkívül pedig az internetes keresőkbe számtalanszor írják be a felhasználók azokat a szavakat, hogy news, azaz hírek, World Trade Center, Pentagon. Napjaink egyik másik sikeres keresője, a Google esetében egyébként hasonló jelenséget tapasztaltak a szakemberek, és az sem meglepő, hogy az internetes fórumok zömén is a terrortámadással kapcsolatos topicok a legnépszerűbbek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások